TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Başvuruların bitmesinin ardından şimdi ise sonuçlar hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Peki, İBB burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 15:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
İBB burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'İBB Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı' adıyla İstanbul'da eğitim alan lisans öğrencilerine yıllık burs yardımında bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine sağlayacağı burs başvuruları tamamlandıktan sonra sonuçlar öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Ancak İBB burs sonuçları geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Peki İBB bursu ne kadar yatacak? İBB bursu kaç ayda bir veriliyor? İşte İBB bursu hakkında merak edilen detaylar...

İBB BURS NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim dönemi için 75 bin öğrenciye burs desteği sağlayacak. Bu kapsamda, toplamda 7 bin 500 TL burs ödemesi yapılacak. İBB'nin burs programına başvurular, 26 Eylül ile 20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) burs başvuruları genellikle her yıl eylül veya ekim aylarında açılmaktadır. Başvuruların tamamlanmasının ardından, İBB burs başvurularıyla ilgili sonuçlar ve burs almaya hak kazanan öğrencilerin listesi birkaç hafta içinde açıklanmaktadır. Burs başvurularının sonuçları ve açıklama tarihleri her yıl değişebileceğinden, güncel duyuruların İBB'nin resmi web sitesi veya sosyal medya hesapları üzerinden takip edilmesi önerilir.

İBB bursu ne kadar yatacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023-2024 İBB burs ücretleri 2.500 TL olarak 3 taksit şeklinde hesaplara yatırılacak. Toplam İBB burs miktarı 7.500 TL olarak belirlendi. 

İBB BURSU KAÇ AYDA BİR VERİLİYOR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sağlanan burs; 2.500 TL + 2.500 TL + 2.500 TL olmak üzere 3 taksit halinde yatırılacak. Bursların aralık, şubat ve mart aylarında ödenmesi bekleniyor.

İBB BURS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Başvuruları kabul edilen öğrenciler, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından SMS ile bilgilendirilecek. Burs başvuru sonuçları "https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/" adresi üzerinden takip ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.