TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAVAJET TEKNOFEST’ teki başarı gururunu yaşıyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde akıllı ulaşım kategorisinde 3. Olan İzmir Özel Havajet Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük sevinç yaşanıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 06:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HAVAJET TEKNOFEST’ teki başarı gururunu yaşıyor

TEKNOFEST 2023 kapsamında akıllı ulaşım kategorisinde 24.650 başvuran takım ve 119 finalist ekip içinden 3. Olan İzmir Özel Havajet Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde büyük sevinç yaşanıyor.
HAVAJET Ceosu Mehmet Çelebi “Bizleri bu derece ile gururlandıran uçak bakım alanı öğretmenimiz Rüştü Özak'a ve öğrencilerimiz Özay Çoralar, Asrın Çilek, Yalın Deniz Kanlı ve Alphan Dilliler'e çok teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.” Dedi. 
Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü. “TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında düzenlenen Akıllı Ulaşım Yarışması kategorisinde yarışmaya katılan okulumuz Özel Havajet Havacılık Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri teknik eğitmenlerinin danışmanlığında geliştirmiş olduğu uçak motoruna uygulanabilen projesi ile elektrik enerjisi üretmeyi başararak olası uçak motor arızası durumunda uçağın sağlıklı bir şekilde uçuşunu tamamlayabilmesini sağlayacak sistemi geliştirmiş ve bu projesiyle kategorisinde Türkiye 3.sü olmaya hak kazanmıştır. 

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali

TEKNOFEST, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.
İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.