TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkı yenen öğretmenler yalnız değildir!

Eğitim-İş’ten MEB’e mülakat çıkışı: “Eğitim sistemimizin değerlerine aykırı olan mülakat sistemini kaldırıp, yanlışınızdan dönün!”

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 13:18
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Hakkı yenen öğretmenler yalnız değildir!

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), “Ucube mülakat uygulaması kaldırılmalı, eğitimde adalet sağlanmalıdır” başlıklı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Yurttaşların eşitliği temelinde yükselen Cumhuriyetimiz, bu ülkenin yurttaşlarına eğitim aracılığıyla istedikleri her şey olabileceklerini söylerken bugün eğitim sistemimiz, 22 yılda hak etmeden makam kapanların elinde niteliksel ve ahlaki açıdan erozyona uğramaktadır” denildi.

BU KONUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Devamında Eğitim-İş, “Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde görev almak üzere Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenleri belirlemektedir. Ancak mülakat sistemi, genel seçimler öncesinde ‘kaldıracağız’ denmesine rağmen yine hakkaniyetin önünde büyük bir set olarak durmaktadır. Yazılı sınav için belirlenen barajı açık ara puanlarla geçen, yani zorluğuyla bilinen yazılı sınavda büyük başarı gösteren eğitimciler, 5-10 dakikalık mülakatlarla elenmiştir. Aylarca yazılı sınava hazırlanan bu eğitimcilerin hakları, şeffaflığı ve doğruluğu defalarca kanıtlandığı üzere tartışmalı olan mülakatlarla gasp edilmiştir. Hakkı yenen eğitim emekçilerinin her zaman sesi olan Eğitim-İş olarak, bu konunun peşini bırakmayacağımızın altını çiziyoruz” mesajını verdi.

BU AYIP ARTIK SON BULMALI

Yurt dışı öğretmenlik sınavına dair incelemeleri yapıp, kimlerin hangi referans ve kriterlerle görevlendirildiğini araştıracak ve kamuoyuna duyuracaklarını kaydeden Eğitim-İş, “Araştırmamızın sonucunda karşımıza çıkan en ufak bir hukuk dışılıkta konuyu yargıya taşıyacağımızı ilan ediyor, ‘Hakkı yenen öğretmenler yalnız değildir’ diyoruz. Eğitim-İş olarak yıllardır altını çiziyoruz: Mülakat, bir torpil mekanizmasıdır. Mülakat, eğitimde gerici kadrolaşmanın, adam kayırmanın, aydın eğitim emekçisini yöneticilikten uzak tutmanın kumpasıdır. Mülakat, liyakat ve adalet düşmanıdır; emek hırsızlığıdır. Mülakat, çalışkanlık ve dürüstlüğü aşılamaya çalıştığımız öğrencilerimizin gözüne, önemli olanın çok çalışmak değil tanıdık bulmak olduğu gibi tehlikeli ve yanlış bir öğretiyi sokmaktır. Eğitim sistemini içten içe çürüten bu ayıp artık son bulmalıdır!” çağrısında bulundu.

LİYAKAT SİZİN LÜTFUNUZ DEĞİL!

MEB’e ve iktidara da seslenen Eğitim-İş, son olarak “Liyakat sizin lütfunuz değil, düzgün işleyen bir devlet mekanizmasının gereğidir. Demokrasi, adalet ve kamu emekçisinin hakları sizin seçimden seçime hatırlayıp sonra unutabileceğiniz kavramlar değildir! Unutturmayacağız! O yüzden bir kez olsun sözünüzde durun ve yasalarımıza, mesleki kazanımlarımıza, eğitim sistemimizin değerlerine aykırı olan mülakat sistemini kaldırıp, yanlışınızdan dönün! Başöğretmenin eğitim emekçileri olarak bu talebin takipçisiyiz, eğitimde adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz!” bilgisini paylaştı.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.