TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÜ'de Kariyer Etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi

EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Kariyer Etkinlikleri kapsamında “Sosyal Bilimler Felsefesi Üzerine Düşünceler ve Gerçekler” konulu konferans düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 08:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EÜ'de Kariyer Etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi

Doç. Dr. Mehmet Kuyurtar, felsefede ‘ezeli ve ebedi dertler’ olarak tanımladığı klasik sorun arama problemlerinin yanı sıra güncel yorumlara da değinerek sosyal bilimlerde farklı alanların bir araya getirilmesinin, imkânsız gibi görülen disiplinlerarası genellemeler yarattığını ifade etti.  Doç. Dr. Kuyutar, teknolojinin insan hayatına yerleştiği ve ekonomiye katkı sağladığı hızlı çağda, denetlenebilir varsayımların ortaya çıktığına değindi.

++Mehmet Kuyurtar  (Özel)
Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün farklı lisansüstü programlarından çok sayıda katılımcının değerli yorumları ile zenginleştiğini ifade eden moderatör Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin ise, sosyal bilimlerde yükselen yöntem bilimsel uygulamalar, küresel göçler, uluslararası ilişkilerin etki alanı ve ekolojik çalışma alanlarına özellikle dikkati çektiğini söyledi. Ayrıca Prof. Dr. Özbilgin, problemlerin çözüm odağının sosyal bilimler olduğunu, insani temel hislerin herkeste var olduğunu ve sosyal bilimlerin öneminin her geçen gün daha çok ön plana çıktığını vurguladı. 

++Mehmet Öcal Özbilgin  (2) (Özel)
Konferans sonunda Prof. Dr. Özbilgin, organizasyonda birimler arası koordinasyonu gerçekleştiren Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora programları öğrenci temsilcisi Araştırma Görevlisi Gökçe Asena Altınbay’a ve katılımlarından dolayı Doç. Dr. Mehmet Kuyurtar’a teşekkür etti. 
EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Kariyer Etkinlikleri; sosyal bilimler alanından farklı öğrenci, araştırmacı ve ilgilileri bir araya getirerek işbirlikli çalışmalar konusunda önemli adımlar atıyor. Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.