TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÜ'de In Vitro Diagnostik Çalıştayı yapıldı

EÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü ev sahipliğinde “In vitro Diagnostik Çalıştayı: Ar-Ge’den Ürüne” programı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EÜ'de In Vitro Diagnostik Çalıştayı yapıldı

Çalıştayda, biyokonjugasyon ile ilgili bilgiler veren Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Suna Timur, “Biyokonjugasyon, pek çok uygulamanın temel adımı ve biyokimya uygulamalarında en fazla uygulanan yöntemdir. Biyokonjugasyonu fonksiyonel hale getirirken ve hücre üzerinde tespit ederken özellikle analitik amaçlı ve terapi amaçlı kullanılmasını hedefliyoruz. Seçimli olarak bir yere denetlenmeye hedeflendirilmiş yüzeyler hazırlamak istiyoruz. Bunun farklı stratejileri vardır” diye konuştu.

SNM

Proje kapsamında, Ege Üniversitesine misafir araştırmacı olarak gelen Hindistan Jamia Hamdard Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Jagriti Narang da çalıştay kapsamında sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında, ticarileşmeye yönelik çeşitli analitleri tespit edebilen düşük bütçeli kâğıt tabanlı elektrotlardan bahsetti.

SUNUM

BAĞIMLI HASTALARA DEĞİNİLDİ

“Ar-Ge'den Kliniğe” sloganıyla gerçekleştirilen ve iki gün süren etkinlik kapsamında In Vitro Diagnostik çalışmalarda kullanılan cihazlar ve kitler, karşılaşılan zorluklar, etik kurallar ve uygulamalarla ilgili alanında uzman araştırmacılar tarafından katılımcılara bilgiler verildi. Yapılan sunumlar dışında ‘İn Vitro Diagnostik Araştırmalarda Bağımlı Hastalarla Çalışmak: Etik İlkeler ve Zorluklar’ adlı söyleşileriyle Doç. Dr. Ebru Aldemir ve Dr. Başak Bağcı da yer aldı. Bağımlı hastalarda in vitro diagnostik kitlerin önemini vurgularken, örnek alımında yaşanan zorluklardan bahsedildi.

ETKİNLİĞİN 2. GÜNÜNDE SUNUMLAR DEVAM ETTİ

İki gün süren çalıştay programında, in vitro diagnostik test kiti bileşenlerinin geliştirilmesinden prototip geliştirmeye, sertifikasyon ve yönetmeliklerden klinik uygulamalara kadar geniş bir perspektiften her biri alanında uzman araştırmacıların sunumlarına yer verildi. Çalıştayın birinci gününde davetli konuşmacı sunumları, ikinci gününde ise genç araştırmacı sunumları ve laboratuvar uygulaması oturumları gerçekleştirildi. Etkinlik, yapılan genel değerlendirme toplantısının ardından sona erdi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.