TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÜ, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilen 5 başvuru arasında ilk sırada yer aldı

Ege Üniversitesi, Erasmus+ Programı kapsamında hareketlilik faaliyeti gerçekleştirme amacıyla Türkiye Ulusal Ajansı’na staj konsorsiyumu için yaptığı ilk başvuru ile 23 uygun başvuru arasından kabul edilen ilk 5 proje arasında yerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 11:16
Kaynak: Ege Ajans
EÜ, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilen 5 başvuru arasında ilk sırada yer aldı

Ege Üniversitesi, 2024 Dönemi Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA130) kapsamında yaptığı ilk başvuruda, değerlendirme kriterlerini en iyi şekilde sağlayarak akredite oldu. İzmir Bakırçay Üniversitesi Koordinatörlüğünde; Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ve Vestel Beyaz Eşya AŞ ortaklığında başvurusu yapılan Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA130), Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kalite değerlendirmesi sonucunda başarılı görülen 5 başvuru arasında ilk sırada yer aldı.

Uluslararasılaşma hedefleri kapsamında öğrenci ve personel hareketliliğinde öncü olmayı sürdüren Ege Üniversitesi, Ulusal Hareketlilik Akreditasyonu ile 2021-2027 Erasmus+ program döneminde yükseköğretimde öğrenci ve personel hareketliliği proje türlerinin (KA131 ve KA171) başvurularında bulunabilecek.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Değişim programları kapsamında yürüttüğü çalışmalar ve iş birlikleri ile tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin, uluslararası arenada tanınırlığına ve görünürlüğe katkı sunmaya devam eden Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

İlk başvuru ile edinilen başarının bir tesadüf olmadığını belirten Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. A. Candaş Adıgüzel Zengin, “Bu sonuç, İzmir’in güçlü yükseköğretim kurumları ile bilime katkı sağlamayı amaç edinmiş özel sektör temsilcilerinin el ele verdiğinde neler yapabileceğinin kanıtıdır. Öğrenci ve öğretim üyelerinin hayallerinin projelere dönüşebileceği daha güçlü işbirlikleri yapmak için sabırsızlanıyoruz. Sürece katkı sağlayan kurum temsilcileri ile Üniversitemiz konsorsiyum sorumlu uzmanlarımız Özlem Derbent ve Kadriye Merdin’e de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Ulusal Hareketlilik Akreditasyon Belgesi Nedir?

Ulusal Hareketlilik Akreditasyon Belgesi ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Erasmus+ Ulusal Hareketlilik Akreditasyon Belgesi, öğrenci ve personel için yükseköğretim hareketliliği organize etmede başarısını ispatlamış kurum ve kuruluşları yeni başlayan kuruluşlarla birlikte yükseköğretim kurumlarının tek başlarına elde edemeyeceği Avrupa düzeyinde katma değerli faaliyetler yapmalarını teşvik etmek amacıyla tasarlanmıştır. Ulusal Hareketlilik Akreditasyon Belgesi, belge sahiplerine 2021-2027 Erasmus+ genel teklif çağrısında Erasmus+ Ana Eylem 1 Yükseköğretim Öğrenci ve Personel hareketliliğine konsorsiyum kapsamında başvuru yapma imkânı sağlıyor.

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.