TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÜ, Engelsiz Nişan ve Bayrak sertifikalarına kavuştu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite” ödülleri kapsamında 3 nişan ve 9 bayrak ödülü alan Ege Üniversitesi, bayrak ve sertifikalarına kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Ege Ajans
EÜ, Engelsiz Nişan ve Bayrak sertifikalarına kavuştu

Engelsiz Ege Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, nişan ve bayrak ödüllerini Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a takdim etti. Rektör Prof. Dr. Budak, “Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite Bayrak ödüllerinde Üniversitemiz 3 nişan ve 9 bayrak aldı.  Daha önce YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla Ankara’da düzenlenen törenle ödülümüzü Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden almıştık. Şimdi de bayraklarımız ve sertifikalarımız üniversitemize ulaştı. Engelsiz Ege Koordinatörümüz Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, YÖK Başkanlığı tarafından gönderilen Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nişan ödüllerimizi takdim etti. Engelsiz Üniversite Engelsiz kampüs anlayışı ile çalışmalarımızı hız kesemden sürdürüyoruz. Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak tüm birimlerimizle toplum yararına gerçekleştirilen projeleri uygulamaya ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Engelsiz Üniversite (2)

Engelsiz bir üniversite ekosistemi oluşturduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizde tüm birimlerimizle, engelli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımını önceleyen engelsiz bir üniversite ekosistemi oluşturduk. Sürdürülebilir, erişilebilir engelsiz bir kampüsümüz var. Engelli bireylerin ihtiyaçlarına ve isteklerine oldukça önem veriyoruz. Aldığımız bu ödüller de emeklerimizin birer nişanesidir. Bu yolda büyük bir özveriyle emek harcayan öğrencilerimiz ile akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YÖK tarafından, her yıl yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla “Engelsiz Üniversite Ödülleri” düzenleniyor. YÖK Engelsiz Üniversite Ödüllerinde bu yıl,  56 üniversite toplam 295 bayrak almaya hak kazandı. Bu bayraklardan 152’si mekanda erişilebilirliğe verilen turuncu bayrak, 92’si eğitimde erişilebilirliğe verilen yeşil bayrak ve 51’i de sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirliğe verilen mavi bayrak oldu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mavi, yeşil ve turuncu bayrak, Fen Fakültesi mavi bayrak, Mühendislik Fakültesi yeşil bayrak, Sağlık Bilimleri Fakültesi yeşil ve turuncu bayrak, Biyomühendislik Bölümü turuncu bayrak, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ise turuncu bayrak almaya hak kazandı. Ödül töreni kapsamında dört üniversiteden 14 programa “Engelsiz Program Nişanı” verilirken Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği bölümleri, bu nişanların üçüne sahip oldu.

Engelsiz Üniversite (1)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Ege'den kansere karşı bağışıklığı güçlendirecek proje

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.