TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÜ’de “Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi” söyleşisi

Ege Üniversitesinde (EÜ) akademik birimler  uluslararasılaşma misyonu kapsamında yürütülen çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından “Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi” kariyer söyleşisi, Prof. Dr. Şafak Dağhan’ın moderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 12:21
Kaynak: Ege Ajans
EÜ’de “Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi” söyleşisi

Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Hemşirelik Fakültemiz, eğitim ve araştırmada ulusal ve uluslararası başarılara imza atmıştır. Orhun programı, Erasmus programıyla birlikte ilerleyen bir programdır. Erasmus programı Avrupa ülkeleri ile yürütülen bir programken, Orhun programı Türk devletleri ile yürütülen bir programdır. Orhun Değişim Programı kapsamında Hemşirelik Fakültemizden iki öğretim üyemiz ve iki öğrencimizin değişim için başvurusu kabul edilmiş ve Azerbaycan’a gitmişlerdir. Azerbaycan'dan da iki öğretim üyesi ile iki öğrencimizi fakültemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk” dedi.

“Değişim programlarını oldukça önemsiyoruz”

 Bu eğitim öğretim döneminde de öğretim üyesi hareketliliğinin devam edeceğini belirten Dekan Prof. Dr. Dönmez, “2024-2025 yılı Orhun programı başvuruları başladı. Üniversite olarak değişim programlarını oldukça önemsiyoruz. Bu vesile ile ‘Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi’ söyleşinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalımıza, Doç. Dr. Gülengül Mermer hocamıza ve Uluslararası Koordinatörlüğümüze teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“EÜ Türk Üniversiteler Birliği’nin kurucu dört üyesinden birisi”

Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şafak Dağhan ise “2009 Yılında kurulan Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde Türk Devletleri arasında yükseköğretim alanında işbirliği oluşturmak amacıyla 2012 yılında Türk Üniversiteler Birliği’nin kurulmuştur. Ege Üniversitesi Türk Üniversiteler Birliği’nin kurucu dört üyesinden birisidir. Bu Birlik bünyesinde yürütülen faaliyetler içerisinde Orhun Değişim Programı yer almaktadır. Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği üyesi olan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi amaçlanmaktadır” dedi.

Azerbaycan Tıp Üniversitesinde bir ay görev yapan EÜ Halk Sağlığı Hemşireliği öğretim üyesi Doç. Dr. Gülengül Mermer ise, Orhun Değişim Programını tanıtarak,  Azerbaycan’da ‘Tibb bacısı işi’ lisans diploması sürecini katılımcılara aktarıp, yaşadığı deneyimleri anlattı.  Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tibb Bacısı Bölümünde derslerin işleniş şekli, tıp bacısının ortak çözüm gerektiren sorunlarından bahseden Doç. Dr. Gülengül Mermer, Orhun programı deneyimini katılımcılarla paylaştı.

Kaynak: Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.