TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin düzenlediği 2023 Dikey Geçiş Sınavı'na 464 bin 281 aday katıldı. Adaylar sonuçların açıklanacağı günü bekliyor. DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2023 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerinden 4 yıllık lisans programlarına geçmek isteyen 464 bin 281 aday, 81 il ve Lefkoşa'da, 97 sınav merkezinde uygulanan DGS'ye katıldı. Sınava giren adayların gözü, sonuçların açıklanacağı tarihte. İşte, 2023 DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih...

sınav

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 DGS sonuçlarının, 11 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından itibaren gerçekleştirilen meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında organize edilen sınavın adıdır.

Sınavda adaylar, çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir testten sorumlu olup, sınav süresi 135 dakika olacak. DGS puanları, aday öğrencilerin sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ağırlıklı ön lisans başarı puanlarının (AÖBP) belirli kat sayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilir. 

DGS puan hesaplama

DGS PUAN HESAPLAMA

Adayların testlerden alacağı puanlardan hesaplanacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede kullanılacak DGS puanları hesaplanacak. Her aday için puanlar, tabloda belirtilen katsayılar ile çarpılarak toplanacak olup elde edilen toplam, adayın DGS puanını oluşturacak.

Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacak. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı geçersiz olup hesaplanmayacak. 2022-DGS’de bir yükseköğretim programına yerleşmiş olan adayların 2023-DGS’de ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacak olup, 2023-DGS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2024-DGS’de ilgili ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacak. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.