TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEÜ, akademik iş birliklerine bir yenisini ekledi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
DEÜ, akademik iş birliklerine bir yenisini ekledi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitim yapan tek üniversite statüsünde olan Uluslararası Vizyon Üniversitesi arasında eğitim, öğretim, araştırma ve teknoloji alanlarında akademik iş birliği protokolü imzalandı. DEÜ Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen törene; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can ile iki üniversitenin üst yönetim üyeleri katıldılar.  Protokolde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda çalışmalar yürüten Üniversitemiz, Türkiye ve Kuzey Makedonya arasında akademik faaliyetleri üst seviyeye taşıyacak bir protokole imza atmıştır. Öğrenci ve akademisyenlerimizin karşılıklı projeler yürüttüğü, uluslararası çalışmalarda paydaş olarak birlikte yer aldığı akademik bir zemin hazırlıyoruz. Uluslararası Vizyon Üniversitesi’nin Avrupa’da Türkçe eğitimin verildiği tek üniversite olması, bizim için çok kıymetlidir. Rektör hocamızın bu önemli iş birliğini bizimle yapmış olması nedeniyle gurur duyuyoruz. Bu iş birliği protokolünün karşılıklı güzel faaliyetlere vesile olmasını ve tüm paydaşlara hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

AKADEMİK İŞ BİRLİKLERİ (1)

“ULUSLARARASI GÖRÜNÜRLÜĞÜMÜZ ARTIYOR”

DEÜ’nün uluslararasılaşma misyonuna yönelik yürüttüğü faaliyetlerle ve akademik camiada elde ettiği başarılarla bilim dünyasındaki uluslararası görünürlüğünü artırdığına dikkat çeken Rektör Hotar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya üniversiteleri arasında daha çok Türk üniversitesi bulunmalı’ sözlerini hatırlatarak, “Türkiye’deki 20 Araştırma Üniversitesinden birisi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği doğrultuda çalışmalarımızı da tek tek hayata geçiriyoruz. Dolayısıyla bu kapsamda uluslararası ortaklıkları önemsiyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olarak; dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alma vizyonuyla kendimizi sürekli geliştiriyor, ülkemize ve Türk Dünyası’na akademik, kültürel ve bilimsel alanda katkı sağlayacak adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘DEÜ, TECRÜBESİYLE DEĞER KATACAK’

Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Türkiye’de köklü bir akademik geleneğe sahip olduğunu kaydederek, DEÜ’nün bilgi ve tecrübelerinden istifade etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Can, “Türkiye’nin saygın Üniversitelerinden biri olan Dokuz Eylül’de, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın misafirperverliğine ve desteğine teşekkür ediyoruz. Biz küçük ancak derin bir hikayesi olan, Avrupa’da ilk ve tek Türkçe eğitim veren bir azınlık Üniversitesiyiz. Dokuz Eylül Üniversitesi; büyük tecrübesi, akademik zenginliği ve rehberliği ile sadece Üniversitemize değil, bölgedeki Türk toplumunun yaşamına da önemli katkılar sağlayacaktır. Akademik protokolün güzel projelere, iş birliklerine, öğrencilerimizin kariyerine katkı koyacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: DEÜ, 20 alanda dünyanın en iyileri arasına girdi

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.