TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÖL kayıt yenileme işlemleri başladı! 2024 Açık Lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme süreci başladı ve kayıt işlemleri devam ederken, "AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır, son gün ne zaman?" gibi soruların araştırılması sıklık kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzlar ile Açık Lise kayıt yenileme ücreti de belirlendi. 2024 Açık Lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 15:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
AÖL kayıt yenileme işlemleri başladı! 2024 Açık Lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınav sonuçlarının duyurulmasının ardından kayıt süreci başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre AÖL kayıt yenileme tarihleri netleşti ve öğrenciler kayıtlarını yapmaya başladılar. Kayıt yenileme süreci devam ederken öğrencilerin sıkça sorduğu "AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?" gibi soruların cevaplarını derledik. İşte, detaylar

AÖL kayıt yenileme işlemleri başladı

AÖL 3.DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI MI?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem kayıt yenileme süreci başladı ve öğrencilere 13 Mayıs'a kadar kayıtlarını tamamlama imkanı tanınıyor.

Kayıt yenileme işlemi için öğrencilerin, 250 liralık sınav katılım ücretini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırmaları gerekmekte. Aktif, donuk ve silik durumda olan tüm öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini 13 Mayıs Pazartesi günü mesai bitimine kadar tamamlayabilecekler.

Öğrenciler, ders seçimlerini Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler ancak kayıt yenileme süresinin sona ermesinin ardından yapılan ders seçimleri dikkate alınmayacak.

2024 AÇIK LİSE KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sınav katılım ücreti yatırıldıktan sonraki iş gününde sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Sınav katılım ücretini yatıran öğrenciler kayıt yenileme işlemlerinin yapılıp yapılmadığını takip etmek zorundadır.

Kayıt yenileme işlemi sistem tarafından otomatik olarak yapılmayan veya kayıt yenileme işlemini kendisi yaptırmak isteyen öğrenciler halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.