TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALES başvuruları başladı! ALES başvuruları nereden yapılır?

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’na girecek adaylar başvuru için gün sayıyordu. Beklenen gün geldi, ALES başvuru ekranı erişime açıldı. Peki ALES başvuruları nereden yapılır? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
ALES başvuruları başladı! ALES başvuruları nereden yapılır?

Yükseklisans eğitimi alacak kişilerin, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi akademik personel kadrolarına atanmak isteyen kişilerin ve doktora başvurusu yapacak kişilerin başvurduğu ve ÖSYM tarafından yürütülen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’na girecek adaylar araştırmaya koyuldu. Sınav takvimi ve başvuru tarihleri için gün sayan adaylar için o gün geldi. ALES başvuru ekranı erişime açıldı. İşte ALES başvurusuna ilişkin detayları sizler için derledik. ALES başvuruları nasıl yapılır sorusunun cevabı haberimizde…

ALES BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

ALES başvuru ekranı bugün 29 Eylül tarihi itibariyle erişime açıldı. Başvuru ekranı 29 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında adayların erişimine açık olacak olup, bu tarihler arasında adaylar başvurularını yapabilecek. ALES başvuruları ÖSYM AİS üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, başvurular 9 Ekim saat 23.59'da sona erecek. ALES başvuru ekranına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

ALES BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

ALES NE ZAMAN 2023?

ALES, 19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak olup, ALES sonuçları ise 5 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak.

KİMLER ALES’E BAŞVURABİLİR?

ALES’e lisans eğitimi sırasında ve lisans eğitimi tamamlandıktan sonra başvurulabileceği gibi, denklik belgesine sahip olan kişiler de girebilir. ALES’te yaş sınırlaması olmadığı gibi her yaştan aday bu sınava katılım sağlayabilir.

ALES’E BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sınav başvurusu, ilan edilen başvuru tarihi aralığında ÖSYM AİS üzerinden başvuru adımlarının takip edilmesi sonucu gerçekleştirilebilir. Belirlenmiş olan süre içerisinde başvuru ücretinin yatırılması sonucu sınav başvurusu onaylanır.

ALES İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

ALES, 81 ilde olmak üzere yılda 3 defa yapılan bir sınav olup, sınav süresi 150 dakikadır. Tezli Yüksek Lisans başvurusu için ALES sınavına girmiş olmak ön koşulu aranır. Tezsiz Yüksek Lisans başvurusu için ALES koşulu aranmaz. ALES sınavından alınan not ise 5 yıl geçerliliğe sahiptir.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ALES nedir?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.