TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

500 kilo kuru fasulye öğrencilere burs olacak

Malatyalı bir üreticinin Alaçatı Gıda Topluluğuna bağışladığı 500 kilo kuru fasulyenin geliri, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde (İYTE) öğrenim gören 45 üniversite öğrencisine bir yıllık öğle yemeği bursu sağlamak için İYTE Vakfı Yemek Bursu Fonuna aktarıldı

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
500 kilo kuru fasulye öğrencilere burs olacak

500 kilo kuru fasulye 45 üniversite öğrencisine öğle yemeği bursu olacakAlaçatı Gıda Topluluğu, Malatya'da organik sertifikalı fasulye üretimi yapan Murat Bozkuş’un gelirinin tamamının ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılması koşuluyla 500 kilogram kuru fasulye bağışı yapması üzerine harekete geçti. Çeşme'deki ve Türkiye'deki yerel üreticileri destekleme hedefinin yanında, sosyal sorumluluk projeleri de geliştiren Alaçatı Gıda Topluluğu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile temasa geçerken, satışı yapılan 500 kilogram kuru fasulyeden el edilen gelir İYTE Vakfı Yemek Bursu fonuna aktarıldı. Elde edilen gelirle, 45 üniversite öğrencisine bir yıllık öğle yemeği bursu sağlanacağı belirtildi.

Alaçatı Gıda Topluluğu yetkilileri, yeni bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçmesinden duydukları memnuniyeti belirterek, sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini vurguladı.

Kısa bir süre önce Çeşme ve Alaçatı'da yaşayanların bir araya gelerek oluşturduğu Alaçatı Gıda Topluluğu, şuan 167 katılımcıya ulaşırken, topluluk, öncelikli olarak yakın çevrede bulunan kaliteli, doğal üretim yapan tedarikçilerin ürünlerini doğrudan topluluk üyelerine sunabilmek için çalışmalar yapıyor.

BU HABER DE DİKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ege Üniversitesinde uluslararası kongre

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.