TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 DGS ne zaman? DGS başvuru tarihi ne zaman, başvurular başladı mı, ne zaman başlayacak? DGS başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM'nin her yıl düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. Başvuru sürecine yaklaşık olarak kısa bir zaman kala, adaylar "DGS başvuruları" hakkında araştırmalara başladılar. Meslek Yüksekokulları ile Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) bu yıl haziran ayında yapılacak. DGS'ye girecek olan adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler. Peki, DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? DGS başvuru ücreti ne kadar? İşte 2024 DGS başvuruları hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 16:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 DGS ne zaman? DGS başvuru tarihi ne zaman, başvurular başladı mı, ne zaman başlayacak? DGS başvuru ücreti ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavının ne zaman yapılacağı adaylar arasında merak konusu haline geldi. Öğrencilerin önemli odak noktalarından biri, başvuru süreçleri ve bu süreçlerle ilgili ücretlendirmelerdir. Bu yüzden ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve duyuruları düzenli olarak takip edilmelidir. Dikey Geçiş Sınavına hazırlanan adaylar, başvuru tarihleri ve ücretler hakkında bilgi edinmek için çaba harcıyorlar. Dolayısıyla, DGS başvuru tarihi ve başvuru ücreti gibi önemli bilgilerin açıklanması bekleniyor.

DGS SINAVI

Nisan ayının gelmesiyle birlikte, Dikey Geçiş Sınavına katılacak adaylar, DGS takvimini merakla araştırmaya başladılar. Ön lisans programlarını tamamlayarak lisans düzeyine geçmek isteyen adaylar, 2024 DGS takvimindeki detayları öğrenmek için sabırsızlanıyorlar. Peki, DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS SINAVI

2024 DGS NE ZAMAN?

Aday öğrenciler merakla beklediği sınavla ilgili arama motorlarında DGS sınavı ne zaman sorusuna yanıt aramaya başladılar. 2024 yılı için Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) tarihleri sonunda açıklandı. DGS, 30 Haziran günü, Pazar günü düzenlenecek.

DGS SINAVI

2024 DGS BAŞVURULARI BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN, BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

ÖSYM, 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru sürecini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirecek. Yayınlanan takvime göre, DGS 2024 başvuruları 10 Mayıs'ta başlayacak ve başvuru ekranı 20 Mayıs'a kadar açık kalacak.

ösym

2024 DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru ücreti hala kesinleşmedi. Geçen yılın başvuru ücreti 270 TL olarak duyurulmuştu. Yeni ücret duyurulduğunda, haberimizi güncelleyeceğiz. DGS başvuru ücreti, kılavuz yayımlandığında netlik kazanacak.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, ÖSYM AİS üzerinden, belirtilen takvime uygun olarak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınav başvurusunu gerçekleştirecekler. Daha sonra, sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlamak için anlaşmalı bankaları veya ÖSYM'nin kendi ödeme sistemi olan e-Ödemeler bölümünü kullanabilecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.