TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1.Uluslararası Batı Karadeniz İletişim Araştırmaları Sempozyumu Zonguldak'ta düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından organize edilen 1.Uluslararası Batı Karadeniz İletişim Araştırmaları Sempozyumu gerçekleşti. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 16:00
Kaynak: GURBET YAVUKLU
1.Uluslararası Batı Karadeniz İletişim Araştırmaları Sempozyumu Zonguldak'ta düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından Farabi Kampüsü İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Ali Aslan Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyum 24 Nisan'da başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Zonguldak BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, iletişim kavramının insanlık tarihiyle yaşıt olduğunu belirtti. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tuğba Akdal ise sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Davetli konuşmacıların ardından sempozyum oturumlarla gerçekleşti.

Sempozyumda gazetemizin muhabirlerinden Hüseyin Demir, "Futbol Kulüplerinin Halkla İlişkiler Açısından Sosyal Medya Kullanımı: Türkiye'deki Üç Büyük Spor Kulübünün İncelenmesi" adlı sunumu yaptı. Ulusal ve uluslararası düzeyde konuşmacıların katılımıyla farklı disiplinleri bir araya getiren sempozyum 26 Nisan'da sona erdi. Sempozyumun son gününde araştırmacılar ve akademisyenler Zonguldak'ta tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Birbirinden değerli akademisyenlerin katıldığı sempozyum Zonguldak jeopark gezisiyle sona erdi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMLER İLETİŞİM EĞİTİMİNDE CİDDİ DEĞİŞİMLERİ GEREKTİRİYOR

Dijital dönüşümlerin iletişim eğitiminde ciddi değişimler gerektirdiğini vurgulayan Zonguldak BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "Özellikle son yıllarda ekonomi, eğitim, sağlık, teknoloji gibi alanlarda yaşanan toplumsal gelişmeler ve küresel etkiler meydana getiren deneyimler, iletişim ve iletişim çalışmalarının önemini daha da belirgin hale getirmiştir. 21. yüzyılda yaşanan dijital dönüşümler bir yandan iletişim eğitiminde ciddi değişimler gerektiriyor. Öte yandan iletişim alanında faaliyet gösteren tarafların bu dönüşümün gereklerini en iyi şekilde anlamasını ve uygulamalarına yansıtmasını zorunlu kılmaktadır" şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM YOLU İLETİŞİMDEN GEÇMEKTEDİR

İletişimin önemine değinen Zonguldak BEÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamza Çeştepe, İletişim, paylaşmak, öğrenmek, sosyalleşmek gibi birçok konuda var olmanın anahtarı olduğunu söyleyerek, "Hem bireysel hem de toplumsal düzeyde en ufak bir konuda dahi bir sorun ve çatışma varsa nedeni en temelde iletişime dayanmakta ve çözüm yolu da dolayısıyla iletişimden geçmektedir" diye konuştu.

SOSYAL MEDYA FUTBOL KULÜPLERİNİN PAZARLAMA STRATEJİSİNİ GELİŞTİRİYOR

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde lisansüstü eğitimine devam eden ve konuşmacı olarak davet edilen gazetemiz muhabiri Hüseyin Demir ise, "Halkla ilişkiler ve sosyal medya Türkiye'de futbol kulüplerinin kurumsal iletişim stratejilerinde önemli bir rol oynamaktadır. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi futbol kulüplerinde halkla ilişkiler ve sosyal medya yönetiminin kullanılması, marka imajı ve taraftarlarla etkileşimi üzerinde olumlu etki yaratıyor. Halkla ilişkiler aracı olarak sosyal medya, hedef kitleye yönelik çift yönlü iletişime fırsat vermektedir. Geribildirimin olduğu çift yönlü iletişim sayesinde taraftarlar tuttukları takıma olan aidiyetini, bağlılığını veya şikayetini sosyal medya üzerinden iletebiliyor. Aynı zamanda sosyal medya futbol kulüplerinin pazarlama stratejisini geliştirmek için güçlü bir araç olmuştur" şeklinde konuştu.

FUTBOL KULÜPLERİ SOSYAL MEDYA YÖNETİMİNE ÖNEM VERİYOR 

Halkla İlişkiler ve Sosyal Medya yönetimini etkin bir şekilde kullanan spor kulüplerinin sektörde avantaj elde ettiğini belirten Hüseyin Demir, "Spor kulüpleri dijital platformlar sayesinde marka görünürlüğünü, taraftarı ile olan doğrudan iletişimini, itibar yönetimini güçlendirmektedir. Ayrıca sosyal medya, futbol kulüplerinin ilgi çekici içerikler sayesinde daha geniş kitleye ulaşmasında güçlü ilişkiler kurmasını sağlamaktadır. Türkiye’deki üç büyük spor kulübü arasında yer alan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri uyguladıkları pazarlama stratejileri sayesinde hayran kitlelerinde tüketici davranışlarında bilgiler sunmaktadır. Bu bağlamda rekabet ortamında yer alan futbol kulüpleri hem finansal başarıya ulaşmak hem de güçlü bir taraftar kitlesiyle kurumsal itibarı için halkla ilişkiler ve sosyal medya kullanımına önem vermektedir. Halkla ilişkiler ve sosyal medya yönetimini etkin bir şekilde kullanan spor kulüpleri sektörde avantaj elde etmektedir. En popüler sporlardan biri olan futbol takımlarının halkla ilişkiler çalışmaları ve sosyal medya uygulamaları hedef kitlelerine göre değişmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.