TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege’de bir karşı kıyı: Santorini

Masmavi suları üzerinde, güneşin altın ışıklarıyla parlayan, İzmir’in komşusu olan Ege’nin karşı kıyıları… Gelin hep birlikte karşı kıyıların doğal zenginliklerini ve güzelliklerini keşfedelim…

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ege’de bir karşı kıyı: Santorini

Ege Denizi’nin masmavi suları üzerinde parlayan güneşin altın ışıkları karşısında yer alan büyüleyici güzellik: Ege’nin karşı kıyıları… İzmir’den birkaç kilometre uzaklıkta uçsuz bucaksız mavinin ötesinde büyüleyici kıyıları, sakin plajları, tarihi geçmişi, muazzam gün batımları, unutulmaz manzaraları ve geleneksel lezzetleri ile dikkat çekiyor. Bu yazımızda sizlerle birlikte İzmir’in komşu kıyılarını, doğal güzelliklerini ve tarihi zenginliklerini keşfederek yolculuğa çıkacağız. İşte muazzam Ege’nin karşı kıyılarını sizler için derledik…

SANTORİNİ

Santorini, falezlerin tepesindeki yamaçlara kurulduğu için çok merdivenli bir ada olarak bilinir. Ana caddelerinde rahatça gezebilir, tatilin tadını doğal güzelliğin içerisinde çıkarabilirsiniz. Bol merdivenli durumdan dolayı eşeklerle yük veya insan taşımacılığı eski yıllardan beri geleneksel bir durum. Bu eşekler Santori’nin sembolü gibi… Magnetlerden, bez çantalara, anahtarlıklardan kupalara kadar her türlü hediyelik eşyanın üzerinde bu sevimli hayvanları görebilirsiniz. Kısacası Santorini, Yunan Adaları’nın incisi gibi. Bembeyaz evleri, dar sokakları ve muhteşem deniz manzaralı otel ve restoranları ile dikkat çekiyor.

SANTORİNİ’YE NASIL GİDİLİR?

Santorini’ye hava yolu ile gitmek istiyorsanız eğer Yunanistan’ın başkenti olan Atina’ya ulaşmanız gerek. Atina’ya ulaştıktan sonra Santorini Adası’na giden uçaklar ile yolculuğunuza devam edebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz bir husus bulunuyor burada. Atina’dan Santorini’ye olan uçuşlar sizlerin Atina’ya varış saatiniz uymayabiliyor o yüzden Atina içinde kendinize bir plan yapabilirsiniz.

Deniz yolu ile gitmek hava yolu ulaşımına göre hem daha ucuz hem de daha zevkli oluyor. Ancak Türkiye’den direk feribot Santorini Adası’na ulaşım mümkün değil. Aktarma yapabilirsiniz burada da 2 alternatif bulunuyor. İlki, Atina’dan Santorini Adası’na kalkan feribotlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. İkinci alternatif ise, Rodos Adası’ndan Santorini’ye kalkan feribotlar oluyor. Rodos Adası ile Santorini Adası arası feribot yolculuğu yaklaşık 8 saat sürüyor ve bu yolculuk sırasında Kos Adası’na da uğranıyor.

SANTORİNİ’DE GEZİLECEK YERLER

1. FİRA

Santorini’nin başkenti olarak bilinen Fira, mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Ayıca Fira adanın merkezi olarak biliniyor ve turistik açıdan da kalabalık ve gürültülüdür. En çok ziyaret edilen kasabalarından biri olan bu ada, ekonomik konaklama birimleri ve ucuz restoranları bulabileceğiniz yer olmasıyla göze çarpar. Bembeyaz evleri, mavi kubbeli kiliseleri ve eşsiz manzaraları ile dikkat çeker.

2. OİA

En güzel kasabalar arasında yer alan Oia, daha çok gün batımı manzarası ile ön plana çıkıyor. Romantik bir yer olarak bilinen Oia’nın nedeni, bölgedeki gün batımı manzarası olsa da diğer bir yanı ise, lüks balayı otelleri nedenlerden bir tanesi olarak sayılabilir. Çünkü buradaki otellerin çoğu çiftlere hitap eden türde. 11 kilometre uzaklıkta bulunan Oia, fotojenik yer arasında ve güzel fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz muazzam bir kasaba.

3. SANTORİNİ ÇEVRESİNDE TEKNE TURU YAPIN

En güzel aktivitelerden biri olan tekne turunu, Santorini’de yaparak keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

4. AMOUDİ BAY

Amoudi Bay veya Amoudi Körfezi, Santorini’nin en tatlı sevimli yerlerinden biri. Oia’nın muazzam manzarasıyla güzel deniz restoranlarında keyifli anlar geçirebilirsiniz. Oia Kasabası’nın yükselen kayalıklarının dibinde bulunan körfez, turkuaz sularıyla dikkat çekiyor ve turistlerin en sevdiği yerlerden biridir. Oia’dan 200 basamak kadar aşağıya inerek körfeze ulaşabilirsiniz.

5. AKROTİRİ

Volkanik bir patlama ile yıkılan eski bir Minoan şehri olarak biliniyor. Çoğu kişinin keşfetmediği bu antik site, tarih ve antik yapılara ilgisi olan her turistin severek gezebileceği mükemmel bir yer. Günümüzde hala arkeolojik kazılar yapılan bu alanda, ahşap yaya köprüleri sayesinde rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

6. PYRGOS

Beyaz renkli kiklad evlerinin bulunduğu Pyrgos, Santori’nin küçük bir köyüdür. Çok popüler bir yer olmasa da Santori’de görülmesi gereken yerler listenize alabilirsiniz. 2004 yılından sonra hızlı bir şekilde turizme kazandırılan bu şirin köyde, güzel restoranları, kafeleri ve butik otelleri de bulabiliyorsunuz.

7. AKROTİRİ FENERİ

1892 yılında Fransız bir şirket tarafından yapılan ve uzun yıllar deniz feneri olarak kullanılan Akrotiri Feneri, en iyi ve en güzel deniz fenerlerinden biri olarak kabul edilir. Özellikle gün batımı zamanında gezilmesi gereken yerlerden biri olan bu fener, denizin hemen üzerinde yüksek bir uçurumun kenarında duran beyaz badanalı duvarları ile göz alıcı bir yapı.

8. TELEFERİĞE BİNİN

Santorini’ye geldiğinizde yapmanız gereken en güzel şeylerden biri de teleferik yolculuğu ile adanın muhteşem manzarasını seyretmek. 3 dakikalık muazzam yolculukta, yol boyunca kalderanın farklı bir manzarasını görebilirsiniz.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ege’de bir karşı kıyı: Midilli

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.