TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla'da lavanta bahçesinde hasat yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde projelendirilen lavanta bahçesinde üçüncü kez hasat yapıldı. Vatandaşlar hasat yapılan alanda hatıra fotoğrafı çektirdi

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 17:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Muğla'da lavanta bahçesinde hasat yapıldı

Fethiye Belediyesince Yeşilüzümlü Mahallesi'nde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla projelendirilen lavanta bahçesinde üçüncü kez hasat yapıldı.

Tarlaya yerleştirilen hatıra fotoğrafı köşesinde vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gazetecilere, ilçenin turizm ve tarım alanında önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

LAVANTA HASADI_İLKSES

İNCİR DE HASAT EDİLECEK

Kooperatiflerle işbirliği yaparak bölgede tarımla uğraşan üreticilere destek olmak için mücadele ettiklerini belirten Karaca, şunları kaydetti:

"Daha önce coğrafi işaret aldığımız kaya inciri vardı. 6 bin metrekarede Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolü yaparak da incir dikimi gerçekleştirmiştik. Önümüzdeki süreçte o da hasat edilecek. Fethiye Belediyesi olarak 180 dönümlük arazi üzerinde tarıma destek olabilmek adına o bölgelerde birçok ürün dalında ekim ve dikim yapıyoruz. Bu yıl sadece zeytinden 1 tonun üzerinde zeytinyağı elde ettik. Bunu da depremzede vatandaşlarımız başta olmak üzere ihtiyaç sahibi insanlara dağıttık."

Hasat etkinliğine, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, Yeşilüzümlü Mahalle Muhtarı Erkan Arıcan ve çok sayıda vatandaş katıldı. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.