TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa'da bayram öncesi baklava mesaisi

Demirci'de kooperatif çatısı altında çalışan kadınlar, Kurban Bayramı öncesi gelen baklava siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Manisa'da bayram öncesi baklava mesaisi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kurulan Tarım Ürünleri Merkezi'nde faaliyet gösteren Manisa Demirci Kadın Kooperatifi (DEMKA), kadınlar için istihdam alanı oluşturdu.

Manisa'nın Demirci ilçesinde kooperatif çatısı altında çalışan kadınlar, Kurban Bayramı öncesi gelen baklava siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor.

KOOPERATİF ÇATISI ALTINDA ÜRETİLİYOR
Merkeze alımı yapılan yaş meyve ve sebzeler kooperatif çatısı altındaki kadınlar tarafından işleniyor, erişte, yufka, reçel, salça gibi ürünler üretilerek pazarlanıyor.
Kadınlar, Kurban Bayramı öncesi alınan ev baklavası siparişlerini yetiştirmek için birlikte çalışıyor.
Projeye destek veren kurumlardan Demirci Ziraat Odası'nın başkanı Mehmet Karakaya, yaptığı açıklamada, DEMKA'yı Demirci'nin ürünlerinin markalaşması ve katma değer kazanması amacıyla kurduklarını belirtti.

Kadınlar, Kurban Bayramı öncesi alınan ev baklavası siparişlerini yetiştirmek için birlikte çalışıyor.
Odanın genel sekreteri Zehra Çakır da Kurban Bayramı öncesi internet üzerinden baklava siparişleri aldıklarını ifade ederek, "Bu bayram için yoğun baklava siparişi aldık. Yan tarafta firmalar tarafından kiraz alımı yapılıyor. Buradan onlara gözleme, ayran, çay, tost satışı da yapıyoruz. Kadın kooperatifi olarak tamamen doğal alarak hazırladığımız limonatayı da çevre kahvehane ve kafelere hazırlayıp satış yapıyoruz. Birinci önceliğimiz hijyen. Üretim alanına dışarıdan kimseyi almıyoruz. Baklavalarımız ev usulü olarak hazırlıyoruz. Amacımız kadınlarımızın çalışma hayatında yer edinmelerini daha çok sağlamak" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kurulan Tarım Ürünleri Merkezi'nde faaliyet gösteren Demirci Kadın Kooperatifi (DEMKA), kadınlar için istihdam alanı oluşturdu.

"EVDE OTURMAK YERİNE ÜRETİM YAPIYORUZ"
Kooperatifte çalışan kadınlardan Binnur Demir, DEMKA ile kendilerine yeni bir ufkun açıldığını dile getirerek, "Kooperatif hem gelir kaynağı oluyor hem yeni şeyler öğreniyoruz. Evde oturmak yerine burada üretim yapıyoruz. Yaklaşan bayram sebebiyle baklava üretimi yapıyoruz. Baklavaları eski ev baklava usulü ile hazırlıyoruz. İçini bol koyuyor, özenle yağlıyoruz. Taş fırınlarda pişirildikten sonra glikoz kullanmadan şeker şerbeti hazırlayarak şerbetliyoruz. Burada mevsimine göre meyvelerden reçeller hazırlıyoruz" diye konuştu. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.