TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya’da “Mavi Vatan ve Türk Denizcilik Tarihi” başlıklı konferans

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ), “Mavi Vatan ve Türk Denizcilik Tarihi” başlıklı konferans düzenlendi.  

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Kütahya’da “Mavi Vatan ve Türk Denizcilik Tarihi” başlıklı konferans

Kütahya DPÜ'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki Amfi-2’de düzenlenen etkinliğe konuşmacı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, dekanlar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “ Bugün göreve başlamamın 100. Günü. Kahraman ordumuzun bir üyesini burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. O Türk gençlerinin rol model bir akademisyenidir” dedi.

“Biz Türk milleti olarak büyük zaferlere adımızı yazdırdık”

Konuşmasında öğrencilere seslenen Rektör Kızıltoprak, “Biz Türk milleti olarak büyük zaferlere adımızı yazdırdık. Tarih sahnesinde büyük liderlerimiz oldu. Başarıdan başarıya koştuk. Kurtuluş harbimizi bu topraklarda nihayete erdirdik. Biz Dumlupınar Üniversitesi olarak gururluyuz. Adımız makûs talihi yendiğimiz zaferden geliyor. Milletimiz başı dik, alnı dik yürüyüşüne devam etmeye başladı. 1922 yılından beri milletimiz hiç geri adım atmadı. 1974’te Kıbrıs Barış Harekâtı düzenleyerek askeri bir zafer kazandık. Bundan önce de diplomatik zaferler kazandık. Biz Türk milleti olarak sözüne güvenilir bir milletiyiz. Bizimle gönül birliği, din birliği olan Azerbaycan’ın 28 yıl sonra özgürlüğüne kavuşmasına katkı verdik. Bugün aziz Mehmetçiğimiz karada, Türk Yıldızlarımızın havada, leventlerimiz denizlerde Türk bayrağımızı dalgalandırıyor. Mavi vatan konusunda çok sayıda konferans verdim, makale yazdım. Hepsinin rehberi Cihat Yaylı paşamızdır. Kendisiyle iftihar ediyoruz. Bize vatan kavramının denizleri de içerdiğini o öğretti. Kendisine ben bir kez daha hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konferansta katılımcılara sunum yapan Doç. Dr. Cihat Yaycı, Türk milletinin denizcilikle ilişkisinin asırlar öncesine dayandığını ifade ederek, Türklerin denizle olan ilişkisinin yaygın okutulan tarihte yer almamasının belli bir planın parçası olduğunu kaydetti.

“Tarihten Türk Milletini çıkarın tarih kalmaz”

Doç. Dr. Cihat Yaycı, “ Bizler öyle büyük bir milletiz ki, tarihten Türk milletini çıkarın tarih kalmaz. Bunu Ruslar ve İngilizler söylüyor. 3 kıtada her milletin okutulan kitaplarında hep biz varız. Mutlaka biz her milletin tarihine dokunmuşuz, yer almışız. Algı o kadar büyük bir operasyondur ki, bir silahtır. Algı operasyonuna tabii tutulursunuz, gerçekten uzaklaştırılırsınız, başka şeyleri gerçekmiş gibi gösterirler. Denizler çok önemlidir. Bizim mottomuz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk milletinin yanında olanın yanındayız, karşısında olanın karşısındayız. Biz hep birlikte Türk milletiyiz. Bu coğrafyada denizlere isim veren millet biziz” dedi.

“Hiç kimse Türk Silahlı Kuvvetine, Türk milletine yan bakamaz”

Yaycı, “ Hiç kimse Türk Silahlı Kuvvetine, Türk milletine yan bakamaz. Etrafımız ateş çemberi. Biz bu çemberin içerisinde cennette yaşıyoruz. Biz öyle bir milletiz ki dünyada eşi benzeri yoktur. Oğlu askerde şehit olacak, sonrada gelip baş sağlığı dilendiğinde vatan sağ olsun diyebilen başka bir millet yoktur. Bu nedenle bizi hiç kimse kafa tutamaz. Bu güne kadar Türk milleti ne badireler atlamıştır, hepsinden de var olarak çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.

Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından Doç. Dr. Cihat Yaycı’ya hediye takdim edildi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Kütahya’da öğrencilere trafik güvenliği eğitimi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.