TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası'nda mobil atık getirme merkezi

Kuşadası Belediyesi, atıkların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla kentin farklı mahallelerinde 14 noktaya mobil atık getirme merkezleri yerleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2023 16:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kuşadası'nda mobil atık getirme merkezi

Kuşadası Belediyesi, doğanın ve çevrenin korunmasına büyük önem veren Başkan Ömer Günel’in öncülüğünde gerçekleştirdiği geri dönüşüm çalışmalarını hassasiyet ve titizlikle yürütmeye devam ediyor.

mobil atık_ilkses (2) (Özel)

Bu çerçevede Kuşadası Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler “Sıfır Atık Projesi” çerçevesinde son olarak kentin 14 noktasına 7 farklı ayrıştırma kategorisine sahip olan ve güneş enerjisiyle çalışan elektrikli mobil atık getirme merkezleri yerleştirdi.

mobil atık_ilkses (4) (Özel)

Atıkların daha düzenli toplanarak ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlayacak olan mobil atık getirme merkezlerinde atık pil, kağıt, plastik, metal, cam, elektronik ve nebati atık yağ kategorilerinde ayrıştırılan atıklar, ekipler tarafından belirlenen program dâhilinde düzenli olarak toplanarak Davutlar Mahallesi Atık Getirme Merkezi’ne teslim edilecek. Sisteme işlenerek ayrıştırılan atıklar, geri dönüştürülmek üzere ilgili firmalara gönderilecek.

mobil atık_ilkses (7) (Özel)

“Daha temiz bir çevre için özveriyle çalışıyoruz"

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Belediyesi olarak sıfır atık çalışmaları çerçevesinde çevreyi korumak ve geri dönüştürülebilir atıkları ekonomiye kazandırmak üzere çalışmalarına devam edeceklerini belirterek “Geleceğimizi korumak ve daha temiz bir çevre için kentimizin dört bir yanında özveriyle çalışıyoruz. Mobil atık getirme merkezleri de hemşehrilerimizin evlerinde ayrıştırmış oldukları geri dönüştürülebilir atıkları kendi mahallesinden uzaklaşmadan düzenli olarak yetkililere teslim edebilmesine imkan sağlayacak. Kentimize hayırlı olsun” dedi.  İHA

mobil atık_ilkses (1) (Özel)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.