TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege'de sağanak ve rüzgar hayatı felç etti

Ege Bölgesi illerinde sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Kent sokakları adeta korku filmine döndü...

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 15:31
Kaynak: İHA/AA
Ege'de sağanak ve rüzgar hayatı felç etti

Ege Bölgesi illeri gün boyunca yaşanan sağanak yağış ve fırtınaya teslim oldu. Bazı bölgelerde su taşkınları yaşanırken bir çok yerde trafik durma noktasına geldi.

Denizli'de kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi

Denizli'nin Buldan ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bir apartmanın çatısı uçtu.

Sabaha karşı başlayan ve gün boyu devam eden kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi.

Cumhuriyet Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan bir apartmanın çatısı uçarken başka bir binanın da bacası yıkıldı.

Rüzgar nedeniyle park halindeki bazı motosikletler de devrildi.

Kuvvetli rüzgar çatıları uçurdu, araçlara zarar verdi

Denizli’nin Buldan ilçesinde gece saatlerinde etkisini arttıran şiddetli rüzgar kentte adeta yıkıma yol açtı. Şiddetli rüzgar çok sayıda çatının uçmasına neden oldu. Bir apartmanın çatısındaki güneş enerji sistemi ise koparak yola savruldu. Yoldan geçen bir anne ve çocuğu kopan güneş enerji sisteminin parçalarının altından kalmaktan son anda kurtulurken, bir araç zarar gördü. Kentin farklı noktalarında zararların oluştuğu öğrenildi.

Muğla'yı fırtına vurdu

Meteoroloji’nin fırtına uyarısı yaptığı Bodrum’da dün gece saatlerinden güneyli yönlerden itibaren fırtına etkili olmaya başladı. Günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen fırtına nedeniyle ilçenin farklı noktalarında devrilen ağaçlara Bodrum Belediyesi ekiplerince müdahale edildi. Yarımada’nın güney sahillerine dev dalgalar vurdu. Gümbet Koyu’nda demirli bir yelkenli, fırtınanın etkisiyle kıyıya sürüklenip karaya oturdu. Yan şekilde duran yelkenli hasar aldı.

Bitez Koyu’nda bağlı amatör balıklı teknesi su aldı, bu teknelerden bazıları suya gömüldü. Teknelerin içerisindeki malzemeler sahile dağıldı. Bölge sakinleri dağılan malzemeleri sahiplerine teslim etmek için topladı. Bitez’de sahil kenarındaki çöp bidonları dalgalarla yerinden çıkıp denize sürüklendi.
Fırtınanın etkilediği noktalardan biri de Gümüşlük sahili idi. Koyda demirli bir yelkenli tonozdan ayrılıp kıyıya sürüklendi, karaya oturdu. Teknenin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Fırtınada ilçede faaliyet gösteren bazı işletmelerin tenteleri zarar gördü. Marina içerisinde bir restoranın tentesi fırtınayla terasa uçarken, korkuluk camları da yere düştü. Olay, maddi hasarla atlatıldı.

Bodrum’da fırtına akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. İlçede Salı gecesine kadar aralıklarla sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan fırtına esnasında Bitez’de bir sporcunun dev dalgaların arasında sörf yaptığı görüldü. Dalgaların arasında bata çıka mücadele eden sporcu, sahildeki vatandaşlarca ilgiyle takip edildi.

Köyceğiz'de fırtına etkili oldu

Fırtına dolayısıyla Köyceğiz Gölü'nde rüzgarın etkisiyle yüksek dalgalar meydana geldi. Köyceğiz Gölü'nde bulunan boş tekne fırtına nedeniyle batma tehlikesi atlattı. Köyceğiz Atatürk Kordonu'nda bulunan bazı işletmelerin göl yakınında bulunan sandalye ve masaları yüksek dalgaların etkisiyle ıslandı. Vatandaşların sıkça yürüyüş yaptıkları kordon, fırtına yürümeyi zorlaştırdığı için boş kaldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından Köyceğiz için sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve kısa süreli fırtına uyarısı yapılmıştı.

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.