TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesinde Karadeniz rüzgarı esti

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Hikayeleri ile Anadolu’nun Türküleri” temalı dinleti gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Üniversitesinde Karadeniz rüzgarı esti

EÜ Etnografya Müzesi’nde düzenlenen dinletiye; EÜ Etnografya Müzesi Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Dilek Maktal Canko, İzmirli müzisyen Yılmaz Demirtaş, Edebiyatçı Yazar Semra Yeşil, TRT sanatçısı Hulki Rıza İpekkonuk, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. İdris Ersan, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğrencisi Ahmet Kaan Küçük ve müzikseverler katıldı. Etkinlikte, Karadeniz türküleri seslendirildi ve türkülerin hikayeleri dinleyicilere anlatıldı.

ege

Dinletide; Solist Hulki Rıza İpek’e kemençede EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. İdris Ersan Küçük, tulumda öğrencisi Ahmet Kaan Küçük eşlik etti.

ege

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği dinletide; Rize, Artvin, Ordu, Giresun yörelerine ait “Eşref Bey Ağıtı, Çift Jandarma (Baket Barı), Kahve Koydum Fincana, Nokta Kala Destanı” gibi türküler seslendirildi. Ardından her Karadeniz türküsünün hikayesini, müzisyen Yılmaz Demirtaş ve yazar Semra Yeşil dinleyicilerle paylaştı.

ege

Karadeniz’in eşsiz türkü ve hikayelerinden oluşan dinletide katılımcılar arasında Emekli TRT ilk kadın saz sanatçısı Kıymet Unutma, Osmanlı tarihi üzerine önemli çalışmaları bulunan Doç. Dr. Mehmet Halim Gençoğlu gibi önemli isimler de yer aldı. Ege Ajans

ege

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.