TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesinde Çift Diploma Programı

Türkiye’ye örnek model olan Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Çift Diploma Programı, başarılı bir şekilde sürdürülmeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Üniversitesinde Çift Diploma Programı

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Azerbaycan ziyareti kapsamında ilk olarak Azerbaycan Tarım Bakan Yardımcısı Elçin Zeynelov, Gence Valisi Niyazi Bayramov ve ADAU Rektörü Prof. Dr. Zafer Qurbanov ile birlikte Azerbaycan’ın Milli Lideri Merhum Haydar Aliyev'in büstüne çiçek sundu. Rektör Prof. Dr. Budak daha sonra Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ev sahipliğinde, Umumî Milli Lider Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı anısına düzenlenen “Petrol Dışı Sektör ve Global Gıda Tehlikesizliği Problemleri Konferansı”na katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Rektör Budak, “Ülkesi, devleti ve milletine büyük hizmetler yapmış, vefatından sonra unutulmayan, sevgi ve saygıyla yâd edilen Haydar Aliyev, yaptığı mücadeleleriyle tarihe imza atmış büyük bir liderdir ve öyle kalacaktır. Bugün Azerbaycan, bir dünya devleti olarak kabul edilmektedir. Kuşkusuz bunda Azerbaycan Türkünün milli lideri olarak kabul edilen Aliyev’in katkısı önemlidir.  Soyumuz, geleneklerimiz ve pek çok kutsal manevi değerlerimiz arasındaki kopmaz bağlar, Türkiye ve Azerbaycan’ı birleştiren çok önemli faktörlerdir. Türkiye’nin kalbinde Azerbaycan’ın, Azerbaycan’ın kalbinde de Türkiye’nin özel bir yeri vardır” diye konuştu.

“Örnek İkili Diploma Programımız başarılı bir şekilde sürüyor”

Yapılan ikili anlaşmanın başarılı şekilde sürdürüldüğünü belirten Prof. Dr. Budak, “Türkiye ile Azerbaycan arasında kurulan sarsılmaz bağlara Ege Üniversitesi olarak bizim de güçlü katkılar koyduğumuzu gururla ifade edebilirim. Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında 2019 yılında yürüttüğümüz çift diploma programı ile farklı coğrafyalarda yaşayan ancak aynı kökeni ve tarihi paylaşan bir milletin, Turan ruhu bilincini gelecek nesillere aktarımının eğitim işbirliğiyle gerçekleştirilebileceğinin en somut adımlarından biri olmuştur. Ege Üniversitesi olarak çift diploma programımızı Azerbaycan’daki diğer üniversitelerde de uygulamak için girişimlerimiz sürüyor. Uluslararasılaşma hedefimiz doğrultusunda özellikle Türk Cumhuriyetlerindeki üniversitelerle deneyim paylaşımı gerçekleştiriyoruz. Ege Üniversitesi, yurt dışına bilim ihraç eden üniversite olma özelliğini her daim sürdürüyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. Budak’a “Fahri Doktora” unvanı verildi

Programda; Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi tarafından Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a “Fahri Doktora” unvanı verildi. Rektör Budak, “Şahsıma fahri doktora tevdi edilmesi beni ziyadesiyle onurlandırdı. Bu anlamlı unvan için Tarım Bakanı Mecnun Memmedov'a, Bakan Yardımcısı Elçin Zeynelov'a, ADAU Rektörü Prof. Dr. Zefer Qurbanov ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi. Programın devamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel ve beraberindeki heyet, ADAU Rektörü Prof. Dr. Zefer Qurbanov başkanlığında gerçekleştirilen komite toplantısına katıldılar. Toplantının ardından EÜ heyeti, “Tarımda Teknolojik Gelişmelerin Çıktıları" konulu sergiyi gezdi.

“Öğrencilere Başarı Belgelerini Rektör Budak verdi”

Azerbaycan’da ikili diploma programı kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, bahar yılı eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan öğrencilere belgelerini takdim etti. Rektör Prof. Dr. Budak, öğrencilere Ege Üniversitesi rozeti hediye ederek Egeli olmanın gururunu birlikte yaşadı. Prof. Dr. Budak daha sonra Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Zafer Qurbanov ve ikili diploma programı öğrencilerinin düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte öğrenciler, iki devletin bayraklarıyla oluşturdukları koreografiyi sergilediler. Ege Ajans

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.