TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesi Türkiye’nin zirvesinde

Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) Etki Sıralaması (Impact Ranking- 2023) sonuçları açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Üniversitesi Türkiye’nin zirvesinde

Birleşmiş Milletlerin (BM)  belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi kapsamında yapılan ve yükseköğretim kurumlarının eğitim alanındaki çalışmaları ve yenilikçi projeleri ile topluma yönelik katkılarını değerlendiren THE sıralamasında, Ege Üniversitesi dünya puan ortalamasının üzerine çıkararak, hem uluslararası hem de ulusal düzeyde büyük bir başarıya imza attı.

cami

Sıralamanın önemine değinen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sürdürülebilirlik hedefiyle durmadan çalışıyor ve her şeyin çok hızlı değiştiği bu çağda biz de günün koşullarına uygun bir eğitim öğretim içeriği ile bilimsel çalışmalarımıza devam ediyoruz. Araştırma geliştirme faaliyetlerimizi bir kültüre dönüştürüp bilgiyi üreten bir ekosistem içerisinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Belirlediğimiz strateji ve yol haritamızın neticesinde elde ettiğimiz sonuçların somut verilere yansımasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Ülkemizin ve dünyanın saygın yükseköğretim kurumları arasında yer aldığımız bu süreçte, uluslararası alanda önemli bir başarıya daha imza attık. Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu THE,  Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel alan etki sıralamasının bu seneki sonuçlarına göre üniversitemiz, önemli bir sıçrama gösterdi. Donanımlı akademik insan gücü, kaliteli eğitim-öğretimi, araştırma ve geliştirme ekosistemi ile başarısını bir kez daha ortaya koydu” diye konuştu.  

“Tüm alanlarda yükseliş söz konusu”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tüm alanlarda büyük bir gelişme gösteren üniversitemiz; Açlığa Son alanında 201-300 aralığından 101-200 bandına, Türkiye’de ise 7’nci sıradan 2’nci sıraya yükseldi. Sorumlu Tüketim ve Üretim alanında dünyada 201-300 bandından 101-200 bandına, Türkiye’de ise 6’ncı sıradan 2’nci sıraya çıktı. Karasal Yaşam kategorisinde ise dünyada 101-200 bandında yer alan üniversitemiz, ülkemizdeki konumunu korudu. Tüm alanlarda dünya ortalamasının üzerinde yer bulan üniversitemiz, dünya genel sıralamasında 601-800 bandındaki konumunu koruyarak Türkiye’de ise 11’inci sırada yer aldı.   Toplumun sürdürülebilir kalkınmasına yönelik yaptığımız bu çalışmalarımızın, saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education tarafından yapılan değerlendirmede ilk sıralarda yer bulması bizleri gururlandırdı. Küresel ölçekte bir kez daha göğsümüzü kabartan bu başarımızı kalıcı kılarak bu hedeflere yönelik daha çok katkı sunmak istiyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Uluslararası tanınır tam akredite bir araştırma üniversite olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk üniversitelerinin dünyanın saygın üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alma stratejisi doğrultusunda var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“Türkiye yüzyılını akademinin yüz yılı yapacağız”

Ege Üniversitesinin son dönemde belirlediği yol haritası ve stratejik hedefleri arasında ilk sırada dijitalleşme ve uluslararasılaşmanın yer aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Bu hedefimiz kapsamında yaptığımız çalışmalarla üniversitemizin teknolojik altyapısını dünya standartlarına kavuşturduğumuzu ifade edebilirim. Uluslararasılaşma ve dijitalleşme hedeflerimizden ödün vermeden;  uluslararası standartlarda altyapıya sahip bir araştırma üniversitesi olarak dijitalleşme alanında nitelikli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılını akademinin yüzyılı yapmak için var gücümüzle çalışmayı, çağın gerekleri ile donatılmış bir nesil yetiştirmeyi sürdüreceğiz. Ülkemizin kalkınmasına katkı sunan tüm akademik ve idari çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Üniversitemizin hedeflerine kararlılıkla ilerlemesinde bizlere her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ege

Ege Üniversitesi; “Açlığa Son” alanında bir önceki yıla göre dünyada 201-300 bandından 101-200 bandına Türkiye’de ise 7’nci sıradan 2’nci sıraya yükseldi. “Sorumlu Tüketim ve Üretim”   alanına yönelik önemli çalışmalar yürüten Ege, bu alanda da dünyada 201-300 bandından 101-200 bandına Türkiye’de ise 6’ncı sıradan 2’nci sıraya çıktı. “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” alanında 301-400 bandında dünya sıralamasındaki yerini koruyan Ege Üniversitesi “Sanayi ve Yenilikçi Altyapı”  kategorisinde dünyada 201-300 aralığında yer aldı. “Karasal Yaşam” alanında 101-200 bandındaki dünya sıralamasını ve Türkiye’deki 2’nci sıradaki yerini korundu. Ege Üniversitesi “Amaçlar İçin Ortaklıklar” alanında dünyada 601-800 bandından 401-600 bandına, Türkiye’de ise de 9’uncu sıradan 6’ncı sıraya yükseldi.  “Barış Adalet ve Güçlü Kurumlar” alanında 401-600 bandındaki dünya sıralaması konumunu korudu ve Türkiye’de 9’uncu sıradan 8’inci sıraya yükseldi. “Nitelikli Eğitim”de,   201-300 bandındaki dünya sıralamasını korudu, Türkiye sıralamasında 9’uncu sıradan 8’inci sıraya yükseldi. “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”de dünyada 601-800 bandında, “Eşitsizliklerin Azaltılması” alanında dünyada 401-600 aralığında yer buldu. Ege Ajans                                                                

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.