TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Derbisi Göztepe’nin

Göztepe, müthiş mücadelenin sahne olduğu Ege derbisinde Teleset Mobilya Akhisarspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2017 09:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Derbisi  Göztepe’nin

KENAN YEŞİL

Spor Toto Süper Lig 13. hafta mücadelesi müthiş bir Ege debisine sahne oldu. Ligde 4 haftadır kazanamayan iki Ege ekibi karşı karşıya getiren karşılaşmada gülen taraf ev sahibi ekip Göztepe oldu. Göztepe’de galibiyeti getiren goller 70’inci dakikada Selçuk Şahin ve 80’inci dakikada Halil Akpınar’dan geldi.

Lige fırtına gibi başlayıp üst sıralara yerleşen anca son haftalarda üst üste aldığı kötü sonuçlarla düşüşe geçen Göztepe, kötü gidişatı Ege Derbisinde Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında dur dedi. Bornova stadında oynanan Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken mücadelenin ikinci yarısına Göztepe, çok etkili başladı. Rakip kaleye yüklenen Sarı kırmızılar, Kosanovic’in kullandığı kornerlerde gole çok yaklaştı. Göz Göz’de beklenen gol 70’inci dakikada Selçuk Şahin’den geldi. Kasonaviçin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Selçuk Şahin’in yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti(1-0). Golden sonra etkili ataklarını sürdüren Göztepe, Halil Akpınar ile farkı ikiye çıkarttı. 80’inci dakikada Jahovic’in ara pasında topla buluşan Halil, kaleci Lukac’ın sağ tarafına şık bıraktı ve takımını rahatlattı(2-0). Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Göztepe, Ege Derbisinde 2-0’lık net skorla galip ayrılarak, 4 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Göztepe bu sonuçla puanını 21’e yükseltti.

KAZANMAK ÖNEMLİYDİ

Teleset Mobilya Akhisarspor’u 2-0 mağlup eden Göztepe’de Teknik Direktör Tamer Tuna, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Kazanmak önemliydi bizim için. Hedefimiz oyun anlamında gelişmek ve lig bittiğinde iyi bir yerde olabilmek” diye konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, 4 haftadır iki ekibinde kazanamamasının bir baskı oluşturduğunu ifade ederek, “Geçen hafta çok iyi bir oyunla bunu aştığımıza inanıyorum. İlk yarı özellikle oyunu genişletirken kenardan gelirken sıkıntı yaşadık. İkinci yarı biraz daha dikine paslarla sonuca gitmek istedik. Bunun en önemli handikabı Akhisar’ın takım olma özelliğiydi. Duran toplarda çok iyi bir savunma yapan bir rakibimiz vardı. Kazanmak önemliydi bizim için. Zaman zaman tıkandığımız oluyor. Hedefimiz oyun anlamında gelişmek ve lig bittiğinde iyi bir yerde olabilmek” dedi.

TEKRAR AYAĞA KALKMAK İSTİYORUZ

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, kaybettikleri için üzüntülü olduklarını belirterek, “Maça baktığımızda sıkışan bir oyun vardı. Yaptığımız hızlı hücumlarla kaleye gittiğimiz pozisyonlar vardı. Duran toptan yediğimiz gole kadar çok fazla pozisyon vermedik, kalemize yaklaştırmadık. Kilitlenen bir maçtı, golü atan takım maçı kazanacaktı. Duran toptan yediğimiz gol maçın çözülmesine yol açtı. Yaptığımız hatalar, pozisyonlar vermemize neden oldu. Göztepe’yi tebrik ediyoruz. Önümüzdeki hafta kendi sahamızda kazanıp, tekrar ayağa kalkmak istiyoruz” diye konuştu.

OKAN BURUK’A SEVGİ GÖSTERİSİ

7581 seyircinin izlediği Ege Derbisinde maç öncesinde Göztepe taraftarı eski hocaları Okan Buruk’a sevgi gösterisinde bulundu. Göztepe taraftarı maç öncesi eski hocaları Okan Buruk tribüne çağırarak tezahüratta bulunuldu, çiçek hediye edildi. Akhisar tribünlerinde maç öncesinde yönetim istifa sloganları yükseldi. Maç sonunda ise Göztepeli futbolcular galibiyeti taraftarları ile birlikte kutladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakika Kosanoviç’in sol taraftan kullandığı köşe atışında topa iyi yükselen Selçuk Şahin’in kafa vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alana geri döndü.

21. dakikada Soner'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta top auta gitti.

48. dakika Kosanoviçin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topa iyi yükselen Gouffran'ın kafa vuruşunda kaleci Lukac son anda golü önledi.

66. dakikada Göztepe gole çok yaklaştı. Hava topunda Lukac ile defans oyuncuları anlaşamayınca araya Gouffran girdi. Gouffran’ın yaptığı kafa vuruşunda savunma son anda topu çizgiden çıkardı.

69. dakika Ngando ile ver kaç yapan Guoffran ceza sahası içinde sert vurdu. yerden tam köşeye giden topu Lukac

70. dakikada Göztepe’de beklenen gol Selçuk Şahin’den geldi. Kasonaviçin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Selçuk Şahin’in yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti

75. dakikada Onur Ayık sağ kanattan topu iyi getirdi ve ceza sahası içine ortaladı. Penaltı noktası üzerinde bulunan Renato topa dokunamayınca meşin yuvarlak auta çıktı.

80. dakikada Jahovic’in ara pasında topla buluşan Halil, kaleci Lukac’ın sağ tarafına şık bıraktı ve Göztepe derbide farkı ikiye çıkarttı.

85. dakikada Ngando orta sahadan aldığı topu ceza sahası yayına kadar sürdü. Ceza sahası yayının üzerinden yaptığı sert vuruşunda Lukac golü son anda engelledi.

GÖZTEPE: 2 -TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR: 0

STAT: Bornova Stadı

HAKEMLER: Arda Kardeşler, Ali Saygın Ögel, Osman Gökhan Bilir

GÖZTEPE: Beto, Tanju, Kosanovic, Kadu, Traore, Selçuk, Rotman(54. Dk Ngando), Castro, Halil(88. Dk Sabri Sarıoğlu), Gouffran, Adis Jahovic(83. Dk Nabil Ghilas)

TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR: Lukac, Lopes, Mustafa Yumlu, Caner, Kadir, Sissoko, Aykut(71. Dk Olcan Adın), Soner, Onur(78. Dk Hora), Marvin Renato(81. Dk Muğdat Çelik), Larsson

SARI KARTLAR: DK. 65 Selçuk Şahin, 77. Dk Adis Jahovic(Göztepe) – 90+1 Soner Aydoğdu(Teleset Mobilya Akhisarspor)

GOLLER: 70. Dk Selçuk Şahin, 80. Dk Halil Akpınar(Göztepe)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.