TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Denizi'nde can pazarı: 4 ölü

Kuşadası Körfezi'nde göçmenleri taşıyan lastik bot battı. 4 kişi hayatını kaybetti. Jandarmalar denize atladı 38 düzensiz göçmeni kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Denizi'nde can pazarı: 4 ölü

Aydın’ın Kuşadası Körfezi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından geri itilen ve içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik botun su alarak batması sonucu 4 düzensiz göçmen hayatını kaybetti. Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri denize atlayıp 38 düzensiz göçmeni ise ölümden kurtardı.



Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi’nden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sisam Adası’na geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botlar, bugün öğle saatlerinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itildi. Bir süre sonra su almaya başlayan lastik botlardan birisi, Dipburun mevkiinde battı. Olayda ilk belirlemelere göre 3’ü erkek, 1’i kadın olmak üzere 4 düzensiz göçmen hayatını kaybetti. Türk Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri denize atlayıp boğulma tehlikesi yaşayan göçmenlerden 38'ini ölümden kurtardı. Sağ kurtarılan göçmenler tedavi edilmeleri için Kuşadası Devlet Hastanesi ve Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.