TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EFES SELÇUKLU KADINLAR ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle Efes Selçuk Kadın Platformu tarafından bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Efes Selçuklu kadınlar ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri katıldı. Atatürk Anıtı önünden başlayıp İstasyon Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından Efes Selçuk Kadın Platformu adına basın açıklaması metni SEGEM-DER Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Kopan tarafından okundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 14:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EFES SELÇUKLU KADINLAR ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

2022 YILINDA 349 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadına yönelik şiddetin sosyo- ekonomik göstergelerden bağımsız olarak uluslararası bir sorun olduğunun altını çizen Kopan; “Kadına yönelik şiddetin, cinayet ve ayrımcılığın en yaygın olduğu 129 ülke arasında ne yazık ki Türkiye 26. sırada yer alıyor. Kadınların yaklaşık yüzde 38’i şiddet görüyor. Sadece 2021 yılında 300’den fazla kadın öldürüldü. 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Ölen kadınların 124’ünün katili ise eşleriydi. Son 10 yılda 3335 kadın öldürüldü. Şiddet mağduru kadınlar için dijital bir anıt olan Anıt Sayaç 2022 yılı daha bitmeden 349 sayısını yazdı bile. Artık erkek şiddeti çetelesi tutmak istemiyoruz” dedi.

MİRABEL KARDEŞLERDEN ÖZGECAN ASLAN’A, MASHA AMANİ’DEN PINAR GÜLTEKİN’E …

Kadına yönelik şiddetin toplumsal olarak mücadele edilmesi gereken bir sorun olduğunun altını çizen Kopan; “İstanbul Sözleşmesi için alınan talihsiz karar, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddeti Önlemeye Dair Kanunu’nun Uygulanmasındaki sıkıntılar kadını güvencesiz bıraktı. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde şiddet kurbanı olmuş kadınlara Mirabel Kardeşlerden Özgecan Aslan’a, Masha Amani’den Pınar Gültekin’e kaybettiğimiz tüm kız kardeşlerimize yüreğimizde bir acı var. Ama adil, huzurlu, kimsenin giyimi, inancı, düşüncesi, cinsiyeti nedeniyle yaşamdan koparılmadığı bir dünyanın mümkün olduğuna dair inançla umutluyuz. Ve şiddetin her türlüsüne HAYIR diyoruz. Kadına Şiddete Hayır diyoruz” dedi.

Efes Selçuk Kadın Platformu’nun düzenlediği yürüyüşe katılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Biz bu meydanlarda sadece kendimizin değil tüm kadınların hakları için toplanıyoruz. Biz şiddetin her türlüsüne uğrayan tüm kadınlar adına yürüyoruz. Bu onurlu bir yürüyüştür.  Biz Efes Selçuk Kadın Platformu olarak sadece şiddete karşı değil herkesin her türlü hakkı için yürüyoruz.  Bir belediye başkanından önce bir kadın olarak bu eylemi düzenleyen Efes Selçuk Kadın Platformu’na, emeği geçen herkese ve Sayın Yeşim Kopan’a konuşmaları nedeniyle çok teşekkür ediyorum” dedi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında  “Umutlu Bir Hikâye” filminin gösterimi 25 Kasım Cuma günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde, 29 Kasım Salı günü saat 20.00’de Pembe Düğün Salonu’nda tekrar yapılacak. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.