TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edebiyat Onur Ödülleri… Yedinci Ayın Yedisi

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2023 06:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 06:25
Edebiyat Onur Ödülleri… Yedinci Ayın Yedisi

Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği (YAZŞADER) kuruluşunun birinci yılında EDEBİYAT ONUR ÖDÜLLERİ gecesini Karşıyaka çarşı kültür merkezinde gerçekleştirdi.
***

Başkanı olduğum dernek ve çalışmalarından gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Üyeleri ve yönetim kurulu ile birlikte hep daha iyiyi yapmak üzere çalışmalarına ağırlık veren bir derneğin başkanı olmak ayrı bir mutluluk.

***

Bu önemli gecede Edebiyat Onur Ödülleri adı altında plaketler verildi. Önceden yönetim olarak belirlenen isimlere, dernek üyesi olup olmamasına bakılmadan plaketler takdim edildi.

***

Bazı kişilerin küçümsediği Teşekkür belgeleri de verildi. Ben bu belgelerin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Ancak eleştirirken bu belgelerin sadece gönül almak için verildiğini söyleyenlerin, şapkalarını çıkarıp bir kendilerini gözden geçirmelerini, bir etkinlikte boş teşekkür belgesine orada ismi yazılıp verildiğinde nasıl mutlu olduğunu da gözlerimle gördüm ki zaten üç dört kişiye verildi onlardan biri bizi eleştiren bir arkadaş.

***

Kendisine yakışmayan eleştirilerine devam ederken kendi yaşadıklarının göz ardı etmesine de anlam veremiyorum. Ödül gecesini katılan tüm üye ve protokol üyelerine gecede bizleri onurlandırdıkları için teşekkür belgesi verildi. Evet, önceden hazırlanmıştı ama kimlerin katılacağı bilinmediğinde sadece geceye katılanlara verilecek olmasından dolayı da orada katılımcıların isimleri yazılarak kendilerine takdim edildi.

***

Ben bu gece ile ilgili ONUR KONUĞUZ hakkında da bir şeyler yazmak istedim. Sayın HABİL YAŞAR. Kardeş ülkemiz Azerbaycan’dan bizlerin davetini kabul ederek aramıza, ödül gecemize katılan yazar- şair Habil YAŞAR’a EDEBİYAT ONUR ÖDÜLÜ plaketini takdim etmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

***

Sayın Habil YAZAR, bu önemli gecede Yedinci Ayın Yedisi isimli eserini tarafıma imzalı olarak takdim etmiş, bende Vicdanların Adaleti – Ergamalı isimli eserimi kendilerine imzalı olarak takdim ettim. Bu gece ile birlikte Sayın Habil YAŞAR’ın aramıza katılması ile kardeş ülkemiz Azerbaycan ile aramızda bir edebiyat köprüsü kurmuş olduk.

***

Sayın Habil YAŞAR derneğimize de üye olarak başvurmuş ve kendisi Azerbaycan temsilcimiz olmak istediğini de bizlere iletmiştir. Elbette en kısa zamanda yönetim kurulu olarak toplanıp bu konu hakkında da bir karara varacağız. Yurt dışından bizlere yapılan temsilcilik başvurularını da değerlendireceğiz.

***

İlk yurt dışı temsilciliğimizi dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a vermekten inanılmaz mutlu olacağımız kesin. Ayrıca, aslında ülkesinde tanınan bir yazar olan Sayın Habil YAŞAR’ın mütevazi davranışlarından da gecemize katılan tüm arkadaşlarımızdan büyük bir saygı kazanmıştır.

***

Seni tanımak çok ama çok güzel sevgili kalemdaşım Habil YAŞAR. Yakın zamanda tekrar görüşmek üzere Azerbaycan’a ve edebiyatla uğraşan tüm insanlara kucak dolusu selamlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.