TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

E-ticarette 5 duyunun eksikliği

Düzce Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğü Öğretim Görevlisi Berkant Yılmaz, “Yapay zeka ile birlikte çok büyük bir dönüşüm yaşanmakta. Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik gibi teknolojiler artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2022 14:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
E-ticarette 5 duyunun eksikliği

Düzce Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğü Öğretim Görevlisi Berkant Yılmaz, “Yapay zeka ile birlikte çok büyük bir dönüşüm yaşanmakta. Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik gibi teknolojiler artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi” dedi.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen söyleşide Düzce Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğü Öğretim Görevlisi Berkant Yılmaz, “Duyusal Pazarlama ve İkna” konusunda öğrencileri bilgilendirdi.
İnsanların doğduğu andan itibaren sahip olduğu 5 duyu (görme, duyma, dokunma, tat ve koku) sayesinde çevresini algıladığını ifade eden Berkant Yılmaz, duyular sayesinde öğrenmenin gerçekleştiğini belirtti. Braille alfabesini örnek veren Yılmaz, görme engelli bireylerin dokunma duyusu sayesinde okuma yapabildiklerini ifade ederek bu noktada duyuların dünyaya açılan pencereler olduğunu söyledi. Bir çocuğun sıcak sobaya dokunduktan sonra elinin yanması ve refleks olarak elini geri çekmesiyle, ona bir daha dokunmaması gerektiğini öğrenmesinin de dokunma duyusu sayesinde olduğunu sözlerine ekledi.
Görme ve duyma duyularının “uzak duyular”; tat, koku ve dokunma duyularının ise “yakın duyular” olduğunu belirten Yılmaz, bu duyuların aynı zamanda tüketici davranışını da şekillendirdiğini ve bu nedenle pazarlama iletişiminde sıklıkla kullanıldığını dile getirdi. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.