TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeryüzü Doktorları yeni su kuyuları açarak 421 bin kişinin temiz su ihtiyacını karşılıyor

Yeryüzü Doktorları Derneği, bugüne kadar 13 ülkede açtığı su kuyuları sayesinde 421 bin 129 kişiye temiz su temin ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 17:10
Kaynak: AA
Yeryüzü Doktorları yeni su kuyuları açarak 421 bin kişinin temiz su ihtiyacını karşılıyor

Yeryüzü Doktorları Derneğinden "22 Mart Dünya Su Günü" dolayısıyla yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Su Kalkınma Raporu'na göre dünya genelinde 3 milyardan fazla kişinin temiz su problemi yaşadığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu'na (UNICEF) göre dünya çapında 739 milyon çocuğun suya erişimde sıkıntı yaşadığını her 3 çocuktan 1'inin günlük ihtiyaçları için suya erişemediğini ifade ediyor.

Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre de her yıl yaklaşık 829 bin kişinin güvenli olmayan su, temizlik ve el hijyeni nedeniyle ishalden yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Temiz suya erişim için yıllardır çalışan Yeryüzü Doktorlarının bugüne kadar Afganistan, Bangladeş, Benin, Çad, Hindistan, Kamerun, Kenya, Kongo, Nijer, Somali, Sri Lanka, Tanzanya ve Uganda'da su kuyuları açtığı belirtildi.

Birçok hastalığı tetikliyor

Yeryüzündeki iklim değişikliği, altyapı eksikliği ve ekonomik yetersizlikler nedeniyle temiz suya erişim problemleri yaşandığını belirten Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yahyahan Güney, “Güvenilir su kaynaklarına ulaşılamaması durumunda kullanılan kirli su ve ortamların kolera, dizanteri, ishal, hepatit A, tifo ve çocuk felci gibi hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Temiz suya erişim için Afrika ve Asya'da su kuyuları açarak ihtiyaç sahiplerine destek oluyoruz” dedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.