TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump’a yönelik seçimlere müdahale davasında yeni gelişme

Donald Trump'ın 2020 Georgia seçimlerine müdahale etmekle suçlandığı dava için görevlendirdiği savcı ile ilişki yaşadığı ortaya çıkan Fulton Bölge Savcısı Fani Willis ve iddiaların odağındaki diğer isim Nathan Wade mahkemede ifade verdi. İkilinin ilişkisi, Trump'a yönelik davanın gidişatını etkileyebileceği gerekçesiyle etik dışı bulunmuş ve eleştirilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 10:35
Kaynak: İHA
Trump’a yönelik seçimlere müdahale davasında yeni gelişme

Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump'ın 2020 Georgia seçimlerine müdahale etmekle suçlandığı davaya ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Trump'ın mahkum edilmesini sağlamak için görevlendirdiği özel savcı ile ilişki yaşadığı ortaya çıkan Fulton Bölge Savcısı Fani Willis ve iddiaların odağında olan özel savcı Nathan Wade, Fulton County Adliyesi'nde yapılan duruşmada ifade verdi. Wade, Willis ile romantik ilişkisinin 2022 yılının başlarında başladığını ve önceki evliliği süresince kimseyle cinsel birliktelik yaşamadığını savundu. "2015 yılında evliliğim geri dönüşü olmayacak şekilde yıkılmıştı ve duygusal bir ilişki yaşamakta özgürdüm" diyen Wade, yaptıkları seyahatlerin masraflarını paylaştıklarını belirtti. Wade'a yöneltilen "Bayan Willis tarafından size nakit ödeme yapıldığına dair iddialarınızı doğrulayacak veya destekleyecek tek bir para yatırma makbuzunuz yok mu?" şeklindeki soruya "Hayır, bir tane bile yok" yanıtını verdi. Wade, Willis ile ilişkisinin 2023 yazında sona erdiğini ifade ederek, "Şu an çok iyi arkadaşız. Muhtemelen bu saldırılar nedeniyle her zamankinden daha yakınız" şeklinde konuştu.

“Kanser tedavisi görüyordum”

Wade, çapraz sorgu esnasında ilişkisinin ne zaman başladığına dair soruları da yanıtladı. Eski bir savcılık çalışanının 2019'da ilişkilerinin başladığı yönündeki ifadesi hatırlatılınca, Wade, “2020 ve 21'in bir kısmında kanserle mücadele ediyordum. Bu durum steril olmayan ortamlardan uzak durmamı gerektiriyordu. Sağlığım benim önceliğimdi” şeklinde konuştu. Wade, Willis ile yakın ilişkisinin ancak 2022'de başladığını belirtti.

Nakit alışkanlığını anlattı

Willis, mahkemede ifade vermek için sabırsızlandığını belirterek, “Bu yüzden adeta mahkeme salonuna koşarak geldim” diyerek konuşmasına başladı. Wade ile birlikte katıldığı tatil ve gezileri detaylarıyla anlatan ve her durumda nakit kullandığını belirten Willis, bazı seyahatlerde ise Wade'e geri ödeme yaptığını dile getirdi. Neden sürekli nakit para kullandığı sorulunca, Willis, evinde "bazen binlerce doları bulan" nakit para bulundurduğunu, “Biz çocukken babamın evde üç kasası vardı. Bu yüzden babam bana da bir kilitli kasa aldı ve ben de evde nakit para saklıyorum” şeklinde konuştu.

Willis: “Kimsenin faturalarımı ödemesine ihtiyacım yok”

Wade ile ilişkileri sırasında "eşitlik" konusunda sıkı tartışmalar yaşadıklarını vurgulayan Willis, “Bir erkekten hiçbir şey istemiyorum. Bir erkek bir proje değildir. Bir erkek bir yol arkadaşıdır. Bu yüzden ilişkimizde her zaman gerginlik vardı ve ona parasını geri verirdim. Kimsenin faturalarımı ödemesine ihtiyacım yok. Faturalarımı tamamen karşılayabilecek tek erkek babamdır” şeklinde konuştu.

Yarın devam etmesi bekleniyor

Fulton County Bölge Savcısı Fani Willis'in Georgia seçimlerine müdahale davasından azledilip edilmeyeceğine ilişkin davanın duruşması, Willis ve Nathan Wade'in ilişkileri ve birlikte çıktıkları tatillerde yaptıkları ödemeler hakkında ifade vermelerinin ardından sona erdi. Duruşmanın yarın devam etmesi bekleniyor. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.