TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump’a açılan “zarar tazminatı” davasında karar verildi

Eski dergi yazarı E. Jean Carroll'un eski ABD Başkanı Donald Trump'a açtığı "zarar tazminatı" davasında, Trump'a 83.3 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 13:01
Kaynak: İHA
Trump’a açılan “zarar tazminatı” davasında karar verildi

New York'taki Manhattan Federal Mahkemesi'nde sonuçlanan davada, Carroll'un talebi doğrultusunda bu kararın verildiği açıklandı.

Trump'ın Carroll'a tazminat ödemesi ve cezai tazminata mahkum edilmesi Donald Trump'ın, itibarını onarması ve yaptığı açıklamaların neden olduğu duygusal zarar için E. Jean Carroll'a 18.3 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedildiği, ayrıca 65 milyon dolar da cezai tazminata mahkum edildiği bildirildi. Kararın duyurulmasının ardından Trump, kendi sosyal medya platformu üzerinden yaptığı değerlendirmede kararı "tamamen saçma" olarak nitelendirerek temyize başvuracağını açıkladı. Trump, Carroll'un kendisi aleyhine açtığı ilk dava kararına da atıfta bulunarak, "Her iki karara da katılmıyorum. Beni ve Cumhuriyetçi Parti'yi hedef alan bu Biden destekli cadı avını tamamen temyize götüreceğim" şeklinde konuştu. Ayrıca Trump, ABD hukuk sisteminin siyasi bir silah olarak kullanıldığını belirtti.

Trump, Carroll'un İddialarını Reddetti Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll'un daha önce açtığı davada "cinsel taciz" ve hakaret suçlamalarından mahkum edilmişti. Carroll, ilk mahkeme zaferinden sonra 2019 yılında Trump'a yönelik ikinci bir "zarar tazminatı" davası açmıştı, bu kez cinsel saldırı iddialarıyla ilgili yaptığı ifadeler nedeniyle. Manhattan Federal Mahkemesi, Carroll'un yeni davasında jürinin Trump'ın ne kadar tazminat ödeyeceğine karar vereceğini duyurmuştu. Dava geçen hafta başlamış ve Trump, duruşmalarda Carroll'un iddialarını reddetmişti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.