TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tayvanlı Bakan Lin açıkladı: Türk ekibi Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı ekip

Tayvan'da 4 Nisan'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından 7 kişilik bir Türk arama kurtarma ekibi, Tayvan'ın başkenti Taipei'ye ulaştı. İçişleri Bakanı Lin Yu Chang, "Türk ekibi, Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı ekip" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 18:46
Kaynak: İHA
Tayvanlı Bakan Lin açıkladı: Türk ekibi Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı ekip

Tayvan'ın doğusundaki Hualien şehrinde 4 Nisan'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Türkiye'den de bir yardım ekibi sevk edildi. İnsansız hava araçları (İHA) konusunda uzmanlaşmış olan 7 kişilik Türk ekip, Cumartesi günü Tayvan'ın başkenti Taipei'ye ulaştı ve ardından deprem bölgesine hareket etti. Acil Operasyon Merkezi'nin başkanlığını yürüten İçişleri Bakanı Lin Yu Chang, Türk ekibinin gelişmiş İHA cihazları ile donatıldığını ve yerel saatle 18.00'de Tayvan'a ulaştığını belirtti. Ayrıca Lin Yu Chang, Türk ekibinin Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı kurtarma ekibi olduğunu vurguladı.

"Lin, Türk ekibinin en fazla zarar gören Taroko Vadisi'nde çalışacağını ifade ederken, kendi dron ekipmanlarının bölgede etkisiz kaldığını ve Türk ekibinin deneyiminin son derece kritik olduğunu vurguladı. Ayrıca Lin, Tayvanlı arama kurtarma ekiplerinin Türk ekibine teknik malzeme desteği sağlayarak cihazlarına termal kameralar yerleştireceklerini de ekledi."

Tayvan'da can kaybı 13'e yükseldi

Acil Operasyon Merkezi (COEC) tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından geçen 48 saat içinde hayatını kaybedenlerin sayısının 13'e yükseldiği, bin 145 kişinin yaralandığı, 442 kişinin mahsur kaldığı ve 6 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.