TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sydney’de AVM’ye saldırı! Onlarca kişi tahliye edildi

Sydney’in doğusundaki bir alışveriş merkezine saldırı düzenlendi. Saldırıda edinilen ilk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 14:50
Kaynak: AA
Sydney’de AVM’ye saldırı! Onlarca kişi tahliye edildi

Avustralya'nın Sydney kentinde bulunan bir AVM'de bıçaklı saldırı meydana gelirken, görgü tanıkları ABC'ye ateş açıldığını belirtti. Yeni Güney Galler (NSW) ambulans yetkilileri, aralarında 9 aylık bir bebeğin de bulunduğu bıçakla yaralanan 10 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

NSW Polisi, birden fazla kişinin bıçaklandığı yönündeki ihbarların ardından yerel saat ile 16.00'dan hemen önce Westfield Bondi Kavşağı'na acil servislerin çağrıldığını söyledi. Yeni Güney Galler polisi, elindeki bıçakla etrafına saldıran erkek saldırganın 9 kişiyi yaraladığını açıkladı. Bazı yaralıların durumunun kritik olduğunu bildiren polis olayda biri küçük çocuk 7 kişinin öldüğünü duyurdu. Saldırganın da olay yerinde polis tarafından vurularak öldürüldüğü açıklanırken saldırganın, saldırıyı tek başına gerçekleştirdiği aktarıldı.

NSW Ambulans sözcüsü, iki şüphelinin olduğunu söyledi. Birinin polis tarafından vurulduğu, diğerinin peşinde oldukları söylendi. Kompleksin dışından çekilen hava görüntülerinde çok sayıda acil durum aracı ve personeli görülüyor.

Olayın terör saldırısı olup olmadığı açıklanmazken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.