TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Senegal'de o karardan sonra sokaklar savaş alanına döndü

Senegal'de 25 Şubat'ta planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesine karşı yapılan protestolarda polisin müdahalesiyle gerilim yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 21:52
Kaynak: İHA
Senegal'de o karardan sonra sokaklar savaş alanına döndü

Başkent Dakar'da düzenlenen protestolarda göstericiler, lastik yakarak bazı yolları trafiğe kapattı. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Olaylar sırasında Cumhurbaşkanı adaylarından Anta Babacar Ngom gözaltına alındı. Bir diğer Cumhurbaşkanı adayı Daouda Ndiaye ise polisin kendisine şiddet uyguladığını açıkladı.

Eski Başbakan Aminata Touré, aracından iner inmez polis tarafından gözaltına alındığını ve Dakar'da bir polis karakoluna götürüldüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Sall, dün yaptığı açıklamada, aday listesi üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle seçimin belirsiz bir tarihe erteleneceğini duyurdu. Bu karar, bazı muhalefet ve sivil toplum örgütleri tarafından "kurumsal darbe" olarak nitelendirildi. Senegal, Batı Afrika'nın en istikrarlı demokrasilerinden biri olarak bilinir ve daha önce hiçbir cumhurbaşkanlığı seçimi ertelenmemişti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.