TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda 31 bin Ukraynalı asker hayatını kaybetti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı sürecinde bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 20:14
Kaynak: İHA
Rusya-Ukrayna Savaşı’nda 31 bin Ukraynalı asker hayatını kaybetti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya başlattığı savaşın ardından geçen 2 yılın ardından Kiev'de bir basın toplantısı düzenledi ve devam eden savaş hakkında açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu savaşta 31 bin Ukraynalı asker hayatını kaybetti. Ne 300 bin, ne de 150 bin. Ancak bu kayıp, bizim için hala büyük bir acı" dedi. Zelenskiy, Rusya'nın savaştaki Ukrayna kayıplarıyla ilgili verdiği yüksek rakamlara itiraz etti ve savaşta yaralanan asker sayısını açıklamadığını söyledi, çünkü bu bilginin Rusya'ya yardımcı olabileceğini düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, ülkesinin işgal altındaki bölgelerinde on binlerce sivilin hayatını kaybettiğini de vurguladı.

Ukrayna, son olarak 2022 Aralık ayında kayıplarına ilişkin bir açıklama yapmıştı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, 2022 Aralık'ta yaptığı açıklamada, savaşın başından o ana kadar 13 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini belirtmişti ve bu tarihten itibaren başka bir açıklama yapılmamıştı.

Rusya ise savaştaki kayıplarına ilişkin bilgiyi gizli olarak sınıflandırdığı için kamuoyuyla paylaşmıyor. Ancak ABD'li yetkililer, Ukrayna'nın yaklaşık 70 bin asker kaybettiğini ve neredeyse bu sayının iki katı kadar askerin yaralandığını tahmin ediyor. Rusya'dan resmi bir açıklama yapılmadığı için, bu tahminler belirsizlik içinde kalıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.