TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: Erdoğan’a minnettarız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ile Rusya arasında müzakere masasına dönülmesi için üzerine düşen rolü üstlenmeye hazır olduğuna dair açıklamalarına yanıt verdi. Zaharova, "Erdoğan'ın Ukrayna'daki barış inisiyatifi için minnettarız" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 20:13
Kaynak: İHA
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: Erdoğan’a minnettarız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zaharova, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ile Rusya arasında barış için attığı adımlardan dolayı minnettar olduklarını ifade ederek, "Dünya, Kolektif Batı'nın tüm gezegene dayattığı şeyin farkına vardı ve uzun süredir barışı, barışçıl senaryoları ve barışçıl çözümleri giderek daha aktif bir şekilde destekliyor. Her türlü barış teklifine samimiyetle yaklaşmamız ve minnettarlıkla karşılamamız gerektiğine inanıyoruz. Bu, Kolektif Batı'nın gerilimi tırmandırmaya yönelik saldırgan açıklamalar yaptığı, silah tedarikine devam ettiği ve terör faaliyetlerini desteklediği bir dönemde barışa doğru ilerlemenin önemli bir mesajıdır. Dolayısıyla herkese minnettarız. Bu minnettarlık, Türk tarafının ve özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın inisiyatifi için de geçerlidir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 15-17 Mart tarihlerinde gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde yüzde 87,28 oy alarak kazanmasının ardından kendisini telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, Putin'e Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi konusunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.