TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan ABD'ye küfür notası

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e küfretmesi sonrasında, Rusya, ABD'ye bir nota verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 00:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 00:37
Kaynak: İHA
Rusya’dan ABD'ye küfür notası

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik küfürlü konuşmasının ardından, iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşti. Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, yaptığı açıklamada, ABD'ye bir protesto notası gönderdiklerini duyurarak, "Dışişleri Bakanlığı, ABD liderinin Rusya Devlet Başkanı'na yönelik hakaretlerinin çirkin doğası ve kabul edilemezliği nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı'na güçlü bir protesto notası gönderdi" ifadelerini kullandı. Antonov ayrıca, Biden'ın konuşmasını eleştirerek, "Açıkçası, kaba ve küfürlü ifadeler, günümüz tarihi şartlarında dünya için bu kadar gerekli olan stratejik güvenliği güçlendirmeye hizmet etmiyor" dedi.

Biden'ın Putin'e Yönelik İfadeleri

ABD Başkanı Joe Biden, California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bir bağış etkinliğinde, bazı liderler nedeniyle nükleer çatışma riskinin arttığına dair endişelerini dile getirmişti. Biden, Putin'in "çılgın" olduğunu ifade ederek, Putin'e karşı ağır bir dil kullanmıştı. Biden daha sonra, insanlığın karşı karşıya olduğu varoluşsal tehdidin "iklim değişikliği" olduğunu belirtmişti.

Kremlin'den Gelen Tepki

Biden'ın Putin'e yönelik sözlerine Kremlin'den hemen bir tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Putin, size hitap ederken hiç kaba bir dil kullandı mı? Hayır, kullanmadı. Bu nedenle, bu tür ifadelerin ABD'yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor" demişti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.