TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'da yüzde 77,44'le seçime rekor katılım sağlandı

Rusya Merkez Seçim Komisyonu'na göre, geçtiğimiz hafta sonu yapılan devlet başkanlığı seçimlerine %77,44 katılım oranıyla modern Rusya tarihinin rekoru kırıldı. Kesin sonuca göre, oyların %87,28'ini alan Vladimir Putin de seçimin galibi olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 18:53
Kaynak: İHA
Rusya'da yüzde 77,44'le seçime rekor katılım sağlandı

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, 15-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçiminin resmi sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre, %77,44'lük bir katılım oranıyla, 1991'den bu yana modern Rusya tarihinde bir rekor kırıldı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, şimdiye kadar girdiği seçimlerde rekor oy alarak dikkat çekti. Resmi verilere göre, Putin oyların %87,28'ini alarak seçimin galibi ilan edildi. Putin'i %4,31 oy oranıyla Rusya Komünist Partisi Adayı Nikolay Haritonov takip etti. Üçüncü sırayı %3,85 oy oranıyla Yeni İnsanlar Partisi adayı Vladislav Davankov aldı. Seçimlerde son sırayı ise %3,2 oy alan Rusya Liberal Demokrat Parti adayı Leonid Slutskiy elde etti.

2030 yılına kadar devlet başkanlığı görevini sürdürecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için 7 Mart'ta Kremlin Sarayı'nda bir tören düzenlenmesi planlanıyor.

Putin, resmi seçim sonuçlarının duyurulmasının ardından halka hitap etti.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu'nun resmi sonuçlarını açıklamasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, halka seslendi. Seçimlerin sorunsuz bir şekilde ve rekor katılımla gerçekleştiğine işaret eden Putin, "Aslında Rusya'nın bundan sonra izleyeceği yolu, kendimiz ve çocuklarımızın nasıl bir geleceğe sahip olacağını seçtik. Sandığa gelen seçmenlerin büyük çoğunluğu bu olayın önemini anlıyordu" dedi.

Yeni dönemdeki çalışmalarına dair ipuçları veren Putin, "Bu düzeyde bir güven, Rusya'ya ve halkımızın refahına yönelik sorumluluğu artırıyor. Şahsen ben ve tüm ekibimizin daha büyük verimlilik ve etkinlikle çalışmamızı gerektiriyor" ifadelerini kullandı. Putin, seçim çalışmalarında yer alan tüm görevlilere teşekkür ederken, seçimlerin şeffaf ve hukuka uygun bir şekilde tamamlandığını da vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.