TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin'in yeniden başbakan adayı olarak gösterdiği Mihail Mişustin kimdir?

Vladimir Putin, parlamentoya Mihail Mişustin'i başbakan olarak aday gösterdi. Mişustin, 2020 yılından beri Rusya'nın başbakanı olarak görev yapıyor ve vergi reformları gibi önemli konularda etkili çalışmalarıyla tanınıyor. Rusya başbakanı olarak görev yapan Mihail Mişustin kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 16:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Putin'in yeniden başbakan adayı olarak gösterdiği Mihail Mişustin kimdir?

Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Putin, Mihail Mişustin'in başbakan adaylığını Devlet Duması'na sundu" dedi.

Mişustin, 16 Ocak 2020'den beri Rusya'nın başbakanı olarak görev yapıyor ve daha önce Federal Vergi Servisi direktörü olarak çalışmış bir siyasetçi ve ekonomisttir. Peki yeniden aday gösterilen Mihail Mişustin kimdir

MİHAİL MİŞUSTİN KİMDİR?

Mihail Vladimiroviç Mişustin, 3 Mart 1966'da Lobnya'da doğdu; bir Rus ekonomist ve siyasetçi olarak bilinir. 2010'dan bu yana Rusya Federal Vergi Dairesi Başkanlığı'nı yürüttü ve 16 Ocak 2020'den beri Rusya Başbakanı olarak görev yapıyor. Mişustin, Dmitri Medvedev'in istifasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Başbakanlık görevine aday gösterildi ve aynı gün bu göreve seçildi. Mişustin'in ailesi Yahudi ve Ermeni kökenlidir; annesi Kotlas'ta doğmuşken babası SSCB döneminde kendini Belarus'taki Yahudilerden biri olarak tanıtarak Rusya'daki zulümlerden kaçmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.