TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polonyalı çiftçiler Avrupa Birliği'nin tarım politikalarını protesto etti

Polonyalı çiftçiler, Avrupa Birliği'nin tarım politikalarını ve Ukrayna'dan kontrolsüz ürün ithalatını protesto etmek amacıyla ülke genelinde yeniden gösteri düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 20:31
Kaynak: İHA
Polonyalı çiftçiler Avrupa Birliği'nin tarım politikalarını protesto etti

Polonyalı çiftçiler, Avrupa Birliği'nin tarım politikalarına ve Ukrayna'dan kontrolsüz ürün ithalatına karşı olan tepkilerini göstermek amacıyla ülke genelinde yeniden sokaklara çıktı. Başkent Varşova'nın kuzeydoğusundaki Jablonna bölgesi ve güneydoğusundaki Wesola bölgesi çevresinde toplanan çiftçiler, traktörleriyle şehre giriş yollarını kapatarak trafiği durdurdu. Çiftçiler, traktörlerine "Yeşil Anlaşma Polonya çiftçisinin ölümüdür", "Yeşil Anlaşma = Açlık", "Biz çiftçiyiz, dilenci değiliz", "Ukrayna'dan tahıl ihracatına son", "Polonya tarımının öldürüyorsunuz", "Hükümet eğleniyor, çiftçi batıyor" ve "Polonyalılar uyanın, bu sizi de etkileyecek" gibi sloganlar yazılı pankartlar astı.

Çiftçiler, tazminat ve destek talep ediyor

Ukrayna'dan ithal edilen tarım ürünlerinin Polonya çiftçileri üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi için hükümetin tazminat ödemesi gerektiğini belirten çiftçiler, Avrupa Birliği'nin (AB) uygulanması önerilen Yeşil Anlaşma'yı kabul etmeyeceklerini açıkladı. Çiftçiler, söz konusu anlaşmanın tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz ayın protestolarının ardından çiftçiler, Başbakan Donald Tusk ve Meclis Başkanı Szymon Holownia ile görüşmüş, ancak herhangi bir sonuca ulaşamamıştı. Hükümet, bu görüşmelerin ardından Yeşil Anlaşma'nın gözden geçirileceğini ve değişiklik yapılabileceğine dair bir açıklama yapmıştı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.