TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pentagon’dan Gazze açıklaması: Geçici limanın inşası 60 günü bulabilir

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), insani yardımın Gazze sahiline ulaştırılması amacıyla kurulacak geçici limanın inşasının 60 gün sürebileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 13:42
Kaynak: İHA
Pentagon’dan Gazze açıklaması: Geçici limanın inşası 60 günü bulabilir

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında ABD'nin Gazze sahiline insani yardım ulaştırmak için kurmayı planladığı geçici limana ilişkin açıklamalarda bulundu. Ryder, "Savunma Bakanlığı, benzer düşüncelere sahip ülkeler ve ortaklarla birlikte çalışarak Gazze'de geçici bir iskele kurmak için acil bir görev üstlenecek. Şu anda konuşlandırılacak kuvvetleri belirleme aşamasındayız, ancak Langley-Eustis Üssü'ndeki Yedinci Ulaştırma Tugayı'nın (7th Transportation Brigade) destek vereceğini doğrulayabilirim. Gazze'de sahada hiçbir ABD kuvveti bulunmayacak" dedi.

Ryder, ABD Savunma Bakanlığının liman projesini Gazze'de ABD askeri varlığı olmadan açık denizden yürüteceğini belirtti. "Planlanan konsept, ABD askeri personelinin açık denizdeki askeri gemilerde bulunmasını içeriyor, ancak ABD askeri personelinin karaya çıkmasını gerektirmiyor" diyen Ryder, sahadaki güvenlik açısından bölgedeki ortaklarla planlama ve koordinasyon içinde olduklarını söyledi.

Yardım dağıtımı konusunda ise Ryder, "Gazze'ye yardım dağıtımı konusunda müttefik ve ortak ülkeler, BM ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon halindeyiz" dedi. Geçici liman projesinin süresine de değinen Ryder, "Zamanlama açısından bunu mümkün olduğu kadar çabuk ayarlamaya çalışıyoruz, ancak planlamanın ve yürütmenin birkaç hafta süreceğini tahmin ediyoruz. Operasyona başladıktan sonra, teslim edilen yardımın miktarı birçok değişkene bağlı olacak ve muhtemelen zaman içinde artacaktır. Teslimatların Gazzelilere günde 2 milyondan fazla öğün sağlamasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ryder, geçici limanın inşası için binlerce ABD askerine ihtiyaç duyulacağını ve inşaat sürecinin 60 günü bulabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Philadelphia'da gazetecilerin bir sorusunu cevaplarken, "Ramazan'a kadar (Gazze'de) ateşkes olacak mı?" sorusuna "Zor görünüyor" şeklinde cevapladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.