TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paul Auster hayatını kaybetti Paul Auster kimdir?

Ünlü Amerikalı yazar ve çağdaş edebiyatın önemli isimlerinden Paul Auster, kanser tedavisi gördüğü bir sürecin ardından 77 yaşında yaşamını yitirdi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 12:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Paul Auster hayatını kaybetti Paul Auster kimdir?

Ünlü Amerikalı yazar Paul Auster, Brooklyn'deki evinde yaşamını yitirdi. Ölüm haberi, yakın arkadaşı Jacki Lyden tarafından doğrulandı. Auster'e geçen yıl eşi ve yazar arkadaşı Siri Hustvedt tarafından kanser teşhisi konulmuştu. Auster, New York Üçlemesi, Sunset Park, Brooklyn Çılgınlıkları, Son Şeyler Ülkesinde gibi önemli eserleriyle edebiyat dünyasında iz bırakmıştı.

PAUL AUSTER KİMDİR?

Paul Auster, 1947'de New York'ta doğdu ve Columbia Üniversitesi'nde İngiliz, Fransız ve İtalyan edebiyatı üzerine eğitim aldı. Varoluşçu felsefeye yeni bir bakış açısı, yeni bir çıkış noktası ve yepyeni bir yorum getirerek "post-varoluşçu" akımının öncülüğünü yaptı. Bu akımın ilk eseri olan "New York Üçlemesi"nin ilk kitabı "City of Glass/Cam Kent"tir ve üçlemenin diğer kitapları ise "Ghosts/Hayaletler" ve "The Locked Room/Kilitli Oda" şeklindedir. Amerika'da yaşayan Yahudi kökenli yazarın eserleri 20'den fazla dile çevrildi ve kısa sürede "Okunmazsa olmaz" yazarlar arasına girdi.

PAUL AUSTER KİTAPLARI

Auster'in başlıca yapıtları arasında "Yalnızlığın Keşfi", "Yanılsamalar Kitabı", "Kırmızı Defter", "Leviathan", "Kehanet Gecesi", "Duman", "Görünmeyen", "Yükseklik Korkusu", "Yazı Odasında Yolculuklar" ve "Karanlıktaki Adam" bulunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.