TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Papa paskalya ayininde Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu

Papa Francis, Vatikan'da Paskalya ayini sırasında yaptığı konuşmada, "Gazze'ye insani yardım erişiminin sağlanması, rehinelerin derhal serbest bırakılması ve Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes sağlanması için bir kez daha çağrıda bulunuyorum" dedi. Papa Francis, savaşın her zaman bir saçmalık olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 16:49
Kaynak: İHA
Papa paskalya ayininde Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan'da Paskalya ayinini yönetti. Binlerce kişi, Papayı dinlemek için Aziz Petrus Meydanı'na akın etti. Geleneksel Paskalya ayininde, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalara dikkat çeken Papa, silahlanma ve yeniden silahlanma mantığına karşı çıkarak, "Barış, silahlarla değil uzatılan el ve açık yüreklilikle elde edilir" dedi.

87 yaşındaki Papa Francis, konuşmasında Gazze'deki duruma dikkat çekerek, "Gazze'ye insani yardımın erişilebilir olması, rehinelerin derhal serbest bırakılması ve Gazze Şeridi'nde hemen ateşkes sağlanması için bir kez daha çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı. Savaşın siviller ve çocuklar üzerindeki etkilerine de vurgu yapan Papa Francis, "Bu insanların yaşadığı acıyı gözleriyle görebiliyoruz. O gözlerle bize 'Neden bütün bu ölümler?' diye soruyorlar. Neden bütün bu yıkım? Savaş her zaman saçmalık ve yenilgidir" şeklinde konuştu. Ülkeleri yeniden silahlanmaya karşı uyararak Rusya-Ukrayna Savaşı'na da değinen Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, "Uluslararası hukuk kurallarına saygı duyulması çağrısında bulunurken Rusya ve Ukrayna arasında tüm esirlerin takas edilmesini umuyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.