TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır-Türk dostluk hastanesi kuruluyor

Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyaretine ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Bu ziyaret tüm dünyaya, özellikle bölgeye, Mısır-Türkiye ilişkilerinin yeniden güçlendiğine yönelik bir mesaj oldu."

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 15:21
Kaynak: AA
Mısır-Türk dostluk hastanesi kuruluyor

Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar, organ nakliyle ilgili uluslararası bir konferans için Mısır'da bulunan Türk hekimlerini bakanlıkta kabul etti. Abdulgaffar, Türk hekimlerini kabulünün ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyaretini "tarihi bir ziyaret" olarak değerlendirdi. Abdulgaffar, Türk heyetini karşılayan kurulun başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, bu ziyaretin Mısır-Türkiye ilişkilerinin yeniden güçlendiğine dair bir mesaj olduğunu belirtti. Bu gelişmenin, çok uzun yıllara dayalı güçlü Mısır-Türkiye ilişkilerinin yeniden canlanmaya başladığının bir işareti olduğunu vurguladı.

Halid Abdulgaffar, Türkiye ile yürütülen çalışmalara değinerek şunları belirtti: "Gazze olaylarının başladığı 7 Ekim'den itibaren Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği ile ciddi bir koordinasyon başladı. Dostum Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Türkiye'de toplantılar düzenledik. Günlük olarak yaptığımız bağlantılar, yardımlaşma ve koordinasyon devam etti. Bu kapsamda AFAD, Türk Kızılay ve çeşitli dallardaki Türk uzman doktorlardan heyetleri burada kabul ettim. Mısır'da bulunan Gazzelilerin durumlarının değerlendirilmesinden sonra Türkiye'ye çok sayıda yaralı gönderildi."

Bakan Abdulgaffar, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin nisan ayında Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Bu ziyaret kapsamında özellikle sağlık sektöründe önemli protokollerin imzalanmasını ve burada Mısır-Türk Dostluk Hastanesi'nin inşa edilmesini bekliyoruz." Türkiye ve Mısır'ın bölgedeki önemli ülkeler olduğunu belirten Abdulgaffar, "Orta Doğu'nun iki büyük ülkesinin imkanlarını değerlendirerek daha verimli ve geniş anlaşmaların imzalanmasını bekliyoruz. Özellikle bu davete icabet eden Türkiye'ye teşekkür ederim" dedi.

Ayrıca, Türkiye Organ Nakli Vakfı öncülüğünde organ nakliyle ilgili bir konferansa katılmak üzere Mısır'da bulunan Türk hekimlerini ülkelerinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Abdulgaffar, "Mısır ve Türk toplumlarının çıkarına araştırma, bilimsel çalışma ve tedavi alanlarında büyük işbirliğine başlandı" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.