TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kore'de milli marş değişikliği yaşandı

Kuzey Kore, milli marşının sözlerinde önemli bir değişiklik yaparak Kore Yarımadası’nın tamamını ifade eden bölümü marştan çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 13:32
Kaynak: İHA
Kuzey Kore'de milli marş değişikliği yaşandı

Güney Kore ile gerginlik yaşayan Kuzey Kore'nin milli marşı, Kore Yarımadası’nın tamamını ifade eden "Üç bin ri'lik güzel vatanım" ifadesini çıkararak, yerine "Dünyadaki güzel vatanım" ifadesini ekledi. Bu değişiklik, Kim Jong-Un’un Güney Kore ile birleşme hedefinden vazgeçtiğine dair bir işaret olarak yorumlanıyor.

Kuzey Kore'nin ardışık füze denemeleri ve ABD ile Güney Kore’nin ortak tatbikatları, son aylarda Kore Yarımadası ve çevresindeki gerilimi artırmıştı. Geçtiğimiz yılın sonunda Güney Kore ile birleşme hedefinden vazgeçtiklerini duyuran Kim, Pyongyang - Seul arasındaki ilişkiyi “birbirine düşman iki devlet” olarak tanımlamıştı.

Karşılıklı restleşmeler, çatışma endişelerini artırmıştı. Özellikle dün Seul'un kabul ettiği deniz sınırı olan “kuzey sınır çizgisini” tanımayacaklarını ifade eden Kim, bu durumu Kuzey Kore'nin egemenliğine yönelik bir ihlal ve silahlı bir provokasyon olarak değerlendireceklerini belirtmişti. Güney Kore ordusu, Kim’in tanımayı reddettiği ve güç kullanarak savunma sözü verdiği fiili deniz sınırını “kararlılıkla savunacaklarını” açıklamıştı. Bu gelişmeler, bölgede askeri çatışma endişelerini artırmıştı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.