TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kutsal Perşembe ritüeli: Papa Francis kadın mahkumların ayaklarını öptü

Papa Francis, Katolik aleminin bu hafta sonu gerçekleşecek olan Paskalya Yortusu kutlamaları kapsamında, ritüellerden biri olarak 12 kadın mahkumun ayağını yıkayarak öptü.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 12:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kutsal Perşembe ritüeli: Papa Francis kadın mahkumların ayaklarını öptü

Papa Francis, Paskalya Yortusu öncesi Kutsal Perşembe olarak bilinen günde Roma'daki Rebbibia cezaevini ziyaret ederek, burada 12 kadın mahkumun ayağını yıkayıp öptü.

VaticanNews'un haberine göre, Papa'nın ayaklarını yıkadığı mahkumların arasında İtalyan, Rus, Bulgar, Nijeryalı, Ukraynalı, Perulu ve Bosna-Hersekli kadınlar bulunuyordu.

Paskalya ritüelini sürdürerek Hz. İsa'nın 12 havarisinin ayağını yıkamasının izinden giden Papa Francis, önceki papaların uygulamasının aksine, rahipler yerine yardıma muhtaçlar veya mahkumların ayağını yıkamayı tercih ediyor.

Ayrıca, Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall adlı konser salonunda gerçekleşen ve 22 Mart akşamı silahlı saldırıya uğrayarak 143 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından, İtalyan güvenlik güçleri Papa'nın yöneteceği Paskalya Yortusu ayinleri için Roma'da güvenlik önlemlerini artırdı.

papa francis

PASKALYA NEDİR?

Paskalya, Hristiyanlıkta en eski ve en önemli yortudur. İsa'nın çarmıha gerilip öldürüldükten üç gün sonra dirildiğine inanılan bu olayı kutlar. Doğu ve Batı kiliseleri arasında farklı uygulamalar olmasına rağmen, genellikle mart sonundan nisan sonuna kadar süren bir dönemde kutlanır. Paskalya Günü ise her sene sabit bir tarihte değil, genellikle Mart ayının sonundan Nisan ayının sonuna kadar değişen bir tarihte kutlanır. Bu gün aynı zamanda Diriliş Bayramı, Diriliş Pazarı veya Kıyam Yortusu olarak da adlandırılır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.