TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’de sahte diploma soruşturmasında YÖDAK Genel Sekreteri Refiker'e tutuklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde devam eden "sahte diploma ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon (YÖDAK) Genel Sekreteri Derviş Refiker tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 23:31
Kaynak: İHA
KKTC’de sahte diploma soruşturmasında YÖDAK Genel Sekreteri Refiker'e tutuklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KTSÜ) devam eden "sahte diploma ve yolsuzluk" soruşturması hızla ilerliyor. Bu kapsamda, Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon (YÖDAK) Genel Sekreteri Derviş Refiker bugün tutuklandı. Lefkoşa'da mahkemeye çıkarılan Refiker hakkında, KSTÜ'nün tıp fakültesinin YÖDAK'ta hızla ele alınması için rüşvet aldığı iddia edildi.

Refiker'e ait olduğu belirtilen 800 dolarlık bir fişte imzasının tespit edildiği bildirildi. Ayrıca, üniversitenin muhasebe kayıtlarında Refiker'in adının geçtiği ve toplamda 6 bin 330 dolar, 700 Euro, 10 bin TL ve Airpods pro 2 kulaklık gibi ödemelerin bulunduğu 7 ayrı fişin olduğu belirtildi. Polis, Refiker'in 800 dolarlık fişte imzasının olduğunu ve bu fişte belirtilen 800 dolar, 700 euro ve Airpods pro 2 kulaklığı aldığını tespit ettiklerini açıkladı. Diğer fişlerde yazan ödemelerin ise Refiker tarafından alınıp alınmadığının araştırılacağı ifade edildi. Mahkeme, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta tutuklanan ve 3 gün süren tutukluluktan sonra kefaletle serbest bırakılan Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı, dün istifa mektubunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığına iletti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.