TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgızistan’ın bayrağı değişti

Kırgızistan’ın resmi bayrağında tasarımsal değişikliğe gidildi. Yenilenen Kırgızistan bayrağı tören eşliğinde göndere çekildi. İşte bayrağın eski ve yeni hali…

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 13:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kırgızistan’ın bayrağı değişti

Başkent Bişkek’te düzenlenen bir törenle, Kırgızistan’ın bayrağındaki tasarımda yapılan değişikliklerle yeni bir dönem başladı. Ala-Too Meydanı’nda gerçekleşen törene Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev, Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, Devlet Sekreteri Suyunbek Kasmambetov, Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, Genelkurmay Başkanı Ruslan Mukambetov, Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı Aybek Cunuşaliyev, Jusup Matayev ve Bekbosun Jayçıbekov da katıldı.

bayrak

VEFASIZLIĞI VE HİZMETKARLIĞI TEMSİL EDİYORDU

Tören sırasında askeri bando Kırgız Milli Marşı'nı çaldı ve askerler dev bayrağı göndere çekti. 22 Aralık 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından onaylanan “Kırgız Cumhuriyeti Devlet Sembolleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında, ülke bayrağındaki dalga şeklindeki güneş ışınları düzleştirilerek, ortasındaki motifin içindeki çizgi sayısı artırıldı. Ülkenin önceki bayrağı vefasızlığı ve hizmetkarlığı temsil ettiği düşünülen ayçiçeğine benzetildiği için eleştirilerin hedefi haline gelmişti ve oy çokluğu ile tasarımının değişimine karar verilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.