TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan'daki selde can kaybı 2 oldu

Kazakistan'da şiddetli yağışlar ve karların erimesi nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti. Selin etkisiyle tahliye edilenlerin sayısı ise 72 bin 29'a ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 16:24
Kaynak: İHA
Kazakistan'daki selde can kaybı 2 oldu

Kazakistan'da şiddetli yağışlar ve karların erimesi sonucu meydana gelen sel felaketi, hala devam eden tahliye çalışmalarını beraberinde getiriyor. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, selin etkilediği bölgelerde 16 bin 78'i çocuk olmak üzere toplam 72 bin 29 kişi tahliye edildi. Ayrıca, 7 bin 255'i çocuk olmak üzere 14 bin 368 kişi geçici barınaklara yerleştirildi. Selin vurduğu bölgelerde yürütülen arama-kurtarma faaliyetlerine ise 7 helikopter, bin 300 araç ve 12 bin 455 kişi katılıyor.

Ayrıca, Atırav, Aktöbe, Akmola, Kostanay, Batı Kazakistan, Kuzey Kazakistan ve Pavlodar bölgelerinde toplam 3.686 ev ve 1.822 yazlık evin sel suları altında kaldığı belirtildi. Bakanlık yetkilileri, Atırav bölgesindeki Kulsarı kentinde su basan evlerin kontrolü için giden ekiplerin traktörlerinin devrilmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazak yetkililer, bölge halkını güvenlik önlemlerine uymaları ve izinsiz bir şekilde geçici barınaklardan ayrılmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.